Ostalo

Demetrious Johnson otkrio planove za kraj karijere: 'U Americi nemam više što dokazivati'

Demetrious Johnson
 The Yomiuri Shimbun / AFP
Vlasnik rekorda po broju uzastopnih obrana naslova UFC prvaka i svakako jedan od najboljih MMA boraca na svijetu, Demetrious Johnson, otkrio je svoje planove po pitanju kraja karijere. On trenutno nije tako blizu, no kaže kako je sigurno da se u američke promocije više ne namjerava vraćati.

Nakon što je u ljeto 2018. godine porazom od Henryja Cejuda ostao bez titule UFC-ovog prvaka muha kategorije, Demetrious Johnson napustio je promociju. Zapravo, UFC je odradio razmjenu sa singapurskim ONE Championshipom, gdje je u drugom smjeru otišao Ben Askren. Tako je donedavno najdominantniji UFC-ov prvak i rekorder po broju uzastopnih obrana titule odjednom imao novog poslodavca. U ONE-u je do sada odradio tri nastupa, osvojio je turnir muha kategorije i uskoro ga čeka napad na pojas prvaka. On svoj odlazak smatra dobrim potezom i više ne namjerava gledati unazad prema onome što je bilo nekad.

"Umirovit ću se kao borac ONE Championship promocije. Volim ovu organizaciju i sve što oni predstavljaju te kako se odnose prema svojim borcima. Ovo je svakako moja posljednja organizacija. Kad se jednog dana umirovim, napravit ću to u miru jer više ne postoji nikakva potreba za dokazivanjem u Americi. Uistinu je nema", rekao je Johnson u razgovoru za MMA Junkie, da bi onda dodao nešto o tome kad bi taj kraj mogao doći:

"Pokušavam napraviti nešto ovdje u Aziji. Ako dođem do još kojeg zlata, sjajno. Ako ne, nastavit ću fanovima pružati spektakularne izvedbe. Dok sam se borio u Americi, publika u Aziji mi je prilazila i molila da se dođem boriti ovdje. Željeli su me gledati pa sam im to omogućio. Mislim kako imam još sigurno pet godina karijere, ali sve ovisi o tome u kakvom će moje tijelo biti stanju. Napunio sam 33 godine, borim se tri puta godišnje. Ove godine to će vjerojatno biti dva puta. Sve dok je moje tijelo zdravo i dok se ja zabavljam, nastavit ću raditi ovo što volim. No, ako krenem bivati nokautiran, ako krenem lomiti kosti, mislim da ću znati prepoznati kad se trebam fokusirati na sebe."

"Mighty Mouse" je u Aziji uistinu zvijezda kakva tijekom svojih nastupa u WEC-u i UFC-u nikad nije uspio biti. Unatoč svim rezultatima i spektakularnim nastupima, fanovi ga nikad nisu zavoljeli kao neke druge borce pa na kraju UFC-u nije više bio dovoljno profitabilan. Čini se kako je na kraju sve ispalo najbolje za sve strane gore spomenutog posla, osim možda za Bena Askrena. No, i on je ispunio svoju želju oprobati se u UFC-u. Što se tiče Johnsona, njegova iduća borba ugovorena je za travanj kad će se za titulu prvaka boriti protiv Adriana Moraesa.

Linker
21. travanj 2024 04:48