Ostalo

ESPN proglasio Khabiba najdominantnijim MMA borcem posljednjeg desetljeća

Khabib Nurmagomedov
 Screenshot (YouTube, UFC)
Ugledni ESPN se odlučio pozabaviti najboljim MMA borkinjama i MMA borcima posljednjeg desetljeća. Nakon vrlo pažljivog seciranja scene od strane njihovih novinarskih perjanica, izabrali su po troje nazvavši ih "najdominantnijima".

Kada govorimo o borcima to su Khabib Nurmagomedov, Jon Jones i Demetrious Johnson. Mnogi bi rekli, prilično očekivan izbor s obzirom na njihove rezultate i period koji su proveli na tronovima svojih kategorija (ili su još tamo).

Ariel Helwani, možda i najpoznatije novinarsko ime među onima koji su birali, je bez ikakve dvojbe ustvardio da je upravo aktualni prvak u lakoj diviziji "najdominantniji UFC borac u povijesti". Helwani nije siguran je li Dagestanac GOAT (najveći svih vremena), ali ne dvoji niti najmanje da je najdominantniji.

I Jones je dobio gotovo jednaku količinu lovorika, no uz napomenu da je izvan kaveza imao "karijeru" koja je bila sušta suprotnost onoj sportskoj. Novinari Brett Okamoto i Marc Raimondi tvrde da je upravo to razlog zašto ga se unisono ne smatra "najvećim MMA borcem u povijesti".

Tu je i sada već bivši UFC prvak, ali i bivši UFC borac Demetrious Johnson. "Moćni miš" je nakon gubitka titule karijeru nastavio u azijskom ONE Championshipu gdje mu ide jednako uspješno kao i u američkoj organizaciji.

Među tri najdominantnije borkinje posljednjeg desetljeća su izabrane aktualna dvostruka UFC prvakinja Amanda Nunes, bivša UFC-ova mega zvijezda Ronda Rousey i odnedavno Bellatorova uzdanica i bivša UFC šampionka Cris Cyborg.

1. Khabib Nurmagomedov
2. Jon Jones
3. Demetrious Johnson

1. Amanda Nunes
2. Ronda Rousey
3. Cris Cyborg

Linker
24. travanj 2024 20:57