Ostalo

Fedor otkrio kako je odmah na početku borbe promijenio taktiku za Rampagea: 'Osjetio sam to čim sam ušao u kavez...'

 Screenshot
Fedor Emelianenko odlučio je nakon pobjede nad Quintonom Jacksonom otkriti kako je zapravo već na samom startu njihovog okršaja promijenio unaprijed dogovorenu taktiku.

Dvije minute i 44 sekunde trajala je glavna borba Bellator 237 priredbe koja se u noći sa subote na nedjelju održala u Saitama Areni. Svo to razdoblje meč se odvijao na nogama, ali samo zato što je Fedor odmah na početku osjetio koliko je zapravo puno brži od 'Rampagea'.

"Mislio sam da će se polovica borbe odviti na podu, ali čim sam ušao u kavez osjetio sam da sam brži od Rampagea, pa nije bilo smisla seliti borbu u parter. Jedna od taktika je bila da ne ulazimo u razmjene, jer tu smo obojica opasni. Ideja je bila da ga srušim u parter pa uhvatim u neki 'submission', ali, kao što sam ranije rekao, tijekom borbe sam promijenio taktiku. Znam da Rampage obično ne pada i ne gubi nokautima. Znao sam da ima čvrstu bradu, ali čim je borba počela sam shvatio da se može otvoriti prilika za završetak meča", objasnio je Fedor koji je iskoristio i priliku da nahvali bivšeg UFC-ovog prvaka:

"Rampage je pun sjajnog iskustva, iza njega je puno borbi i puno pobjeda. On zasigurno ima težak udarac kojeg se trebalo dobro paziti. Bilo mi je kristalno jasno da me taj njegov udarac ne smije zahvatiti. U početku se on dobro pokrivao i znao sam da ne smijem ulaziti u blisku razmjenu."

"Što mislite o prekidu, na trenutak se činilo kako Jackson prosvjeduje?" - upitao je jedan od novinara Emelianenka.

"Bio je to dobar prekid jer mislim da bih se samo spustio na njega i zadao još nepotrebnih udaraca."

Fedor danas ima 43 godine i očekuje se da bi do kraja karijere trebao odraditi još dva meča. Ovo je najvjerojatnije bio njegov posljednji u Japanu, a sada bi trebali na red doći SAD pa Rusija. Kada se povuče, osim svojoj obitelji, legendarni borac posvetit će još više mladima koji od njega već sad upijaju dragocjeno znanje.

"Imam tim mladih boraca koji se već bori po Bellatoru i drugim organizacijama. Zapravo sam već trener i time ću se nastaviti baviti kada odem u mirovinu", zaključio je Emelianenko ovo druženje s medijima.

Linker
24. travanj 2024 08:27