Ostalo

Fedor: Rampage je dobar momak, ne želim ga namjerno ozlijediti

 Screenshot (YouTube)
Fedor Emelianenko jako cijeni svog idućeg protivnika Quintona Jacksona. Ipak su njih dvojica zajedno godinama nastupali po japanskim borilištima. Odnos je to pun poštovanja o kojem je ruski veteran nešto više progovorio uoči meča koji ga čeka za dva dana u Saitama Super Areni.

Četiri puta nastupali su Fedor i Rampage na istim priredbama. Tri puta 2003. i jednom 2004. godine, a u razgovoru za ruski Sport24 Emelianenko je progovorio o tome kako su protekli njihovi prijašnji susreti.

"Jako toplo. Uvijek smo imali prijateljski odnos s Rampageom. A vidjeli smo se i u SAD-u puno puta. Naš odnos oduvijek je bio dobar. On je privatno jedan običan i dobar momak, ali u ringu želi izgledati zastrašujuće", izjavio je Fedor.

Pa kako se onda pripremiti za jednog takvog protivnika?

"Ovo je za nas dvojicu samo sport. Ući ćemo u kavez i odmjeriti naše vještine. S moje strane sigurno neće biti okrutnosti i želje da ga namjerno ozlijedim."

Emelianenko tvrdi da se još uvijek fizički sjajno osjeća, a otkrio je da dnevno pretrči po 10 kilometara. Što se tiče nastupa na Bellatoru 237, on će se održati pred publikom koja već godinama uživa u Fedorovim majstorijama. Kemija između ruske ikone i Japanaca definitivno postoji i nije nimalo oslabila još od zlatnog doba PRIDEA.

"Iskreno, moja se karijera formirala ovdje. Publika me voli i to mi pokazuje godinama, bez obzira na to pobjeđujem li ili gubim."

Progovorio je Fedor iskreno i o novcu kao motivirajućem faktoru.

"Hvala Bogu pa imam sjajnu karijeru tijekom koje sam već zaradio dovoljno novca. No, ovo je i dalje moj posao. Posao za koji sam dobro plaćen. Ne bi bila istina kada bih rekao da novac ne igra ulogu i da me nimalo ne motivira. Svi žele imati dobar posao. Ja ga imam i volim ga", zaključio je 'The Last Emperor' koji će u nedjelju loviti 39. profesionalnu pobjedu.

Linker
18. travanj 2024 23:52