Ostalo

Fedor u prvoj rundi nokautirao Jacksona!

 Screenshot
Fedor Emelianenko (39-6-1 nc) vratio se nakon četiri godine u svoju Saitama Super Arenu i pred japanskim navijačima u prvoj rundi nokautirao Quintona Jacksona (38-14), a potom i objavio da je to bio njegov posljednji meč u Japanu.

'Posljednj car' povukao se iz Japana u svom stilu, pred svojim navijačima i na mjestu gdje je izgradio ime te postao jedan od najvećih boraca svih vremena...

Fedor je odmah na otvaranju glavne borbe Bellator 237 priredbe zauzeo centar, pokazao agresivnost i raznim kombinacijama napadao 'Rampagea'. Quinton je pokušavao uzvratiti kontrama, ali Rus je jednostavno bio prebrz za njega i svaki se put na vrijeme izmaknuo.

Nakon točno dvije minute i 44 sekunde borba je zaustavljena, a presudna je bila jedna brza i precizna Fedorova desnica koja je srušila Jacksona. Sudac je odmah pokazao kraj, a Fedor u svom skromnom stilu proslavio novu i, kako će se nešto kasnije pokazati, posljednju pobjedu na japanskom tlu.

"Jako sam sretan što sam još jednom bio ovdje i što sam vas mogao zabaviti i razveseliti. Tu sam postao pravi borac. Nažalost, želim reći da moja karijera možda zvršava ovdje, s pobjedom u Japanu gdje je i započela. Ovo je kraj mog puta, hvala vam na podršci", prenio je prevoditelj Fedorove riječi.

Iako su na prvu svi pomislili kako je Rus objavio kraj karijere, njegov prevoditelj je naknadno u 'backstageu' priznao kako je nespretno prenio Fedorovu izjavu i da se zapravo radi samo o njegovoj posljednjoj borbi u Japanu.

43-godišnji Emelianenko je u noći sa subote na nedjelju podsjetio na svoje zlatne dane i stigao do 39. pobjede u karijeri koju je započeo još u ožujku 2000. godine. S druge strane, Jacksonu je ovo bio 14. poraz i prvi put da je zaustavljen udarcima još od 2005. kada je gubio od Mauricija Rue, a potom i Hirotake Yokoija.

Od preostalih rezultata izdvojimo pobjedu bivšeg prvaka Michaela Chandlera koji je u prvoj rundi nokautirao Sidneyja Outlawa, nekadašnjeg beskućnika koji se svega dvije godine nakon života na ulici našao u najvećem meču svoje karijere.

Do nove pobjede u Japanu je stigao i Michael Page. On je pak početkom druge runde nokautirao Shinshoa Anzaija. MVP je u Saitama Super Areni stigao do treće uzastopne pobjede nokautom.

Bellator 237 rezultati:

Fedor Emelianenko vs. Quinton Jackson, TKO (R1, 2:44)

Michael Chandler def. Sidney Outlaw, KO (1R, 2:59)

Michael Page def. Shinsho Anzai, KO (R2, 0:23)

Lorenz Larkin def. Keita Nakamura, jednoglasna odluka sudaca (30-27, 30-26 x2)

Kana Watanabe def. Ilara Joanne, TKO (R3, 4:39)

Goiti Yamauchi def. Daron Cruickshank, rear-naked choke (R1, 3:11)

Linker
15. travanj 2024 13:29