Ostalo

Finalist PFL-ovog turnira pao na doping testu

Daniel Pineda
 screenshot/PFL
PFL-ov borac perolake kategorije, Daniel Pineda, vjerojatno je prokockao priliku posljednjeg se dana ove godine boriti za nagradu od milijun dolara. Naime, pristigli su rezultati doping testa na kojem je on bio pozitivan.

Sve se čini kako iskusni 34-godišnji Daniel Pineda (28-13) neće nastupiti na finalnoj priredbi ovogodišnje PFL sezone, gdje bi se trebao boriti protiv Lancea Palmera za nagradu od milijun dolara. Razlog toga je pad na doping testu odrađenom u Las Vegasu. Takvu informaciju prenio je portal MMA Junkie, koji nije imenovao izvor, samo su naveli da je riječ o nekome bliskom atletskoj komisiji savezne države Nevade.

Pineda je odradio briljantan PFL 8 turnir, gdje je prekidima savladao Movlida Khaibulaeva i Jeremyja Kennedyja, a to su mu ujedno bili prvi PFL nastupi. Naime, u turnir je upao kao rezerva, a onda je prošao dalje bez borbe, budući da mu protivnik nije zadovoljio potrebne kilograme. No, čini se kako bivši član UFC-a neće dobiti priliku zaraditi honorar karijere.

"Trenutno smo u procesu istrage oko toga što je moglo dovesti do pozitivnog testa. Planiramo podnijeti žalbu čim budemo znali više informacija", izjavio je Pinedin menadžer Jason House, čime je potvrdio kako je informacija istinita.

Atletska komisija i PFL još uvijek nisu izašli u javnost, tako da nije poznato na koju je Pineda supstancu bio pozitivan, kao niti to kako će PFL reagirati i tko bi mogao biti Pinedina zamjena u finalu. Finale se inače održava posljednjeg dana ove godine u Madison Square Gardenu.

Linker
25. travanj 2024 05:32