Ostalo

(FOTO) Cyborg se pohvalila svojim 'Grand Slamom': Je li sada najveća od najvećih?

Cyborg vs. Budd
 screenshot/Youtube
Cris Cyborg je uspješno započela svoju karijeru u Bellatoru pobjedom protiv dosadašnje prvakinje u perolakoj kategoriji Julie Budd. Brazilka je slavila proteklog vikenda na Bellatoru 238, tehničkim nokautom u četvrtoj rundi, čime je postala nova šampionka Scotta Cokera.

Presretna bivša UFC prvakinja je oduševljeno najavila da je ovo još jedan novi početak i jedna nova epoha u njezinoj bogatoj karijeri. S obzirom da je do sada bila prvakinja Strikeforcea, UFC-a, Invicte i Bellatora, teško je zamisliti što bi još mogla ostvariti da bi dokazala da je najveća borkinja svih vremena.

"Cyborg" je brže bolje odlučila objaviti fotografiju sa svoja četiri pojasa svjetske prvakinje. Uz sliku je napisala "Grand Slam Champion", napravivši tako paralelu s teniskim turnirima i četiri velika Grand Slama koji označavaju najveću pozornicu za profesionalne tenisače.

Ukupno u karijeri ova sjajna Brazilka ima 22 pobjede i 2 poraza u profesionalnoj karijeri. Posljednja koja ju je uspjela savladati jest UFC-ova dvostruka prvakinja Amanda Nunes. Cyborg je nakon toga ubilježila pobjedu unutar Octagona, ali je ipak napustila organizaciju u kojoj je provela nekoliko godina.

Iduća protivnika za brazilsku veteranku nije potvrđena, no špekulira se da bi to mogla biti još jedna bivša UFC-ovka Cat Zingano. Zingano je izgubila četiri od pet posljednjih mečeva, nakon čega je odlučila napustiti elitnu promociju i priključiti se Bellator. Unatoč lošijim rezultatima u posljednje vrijeme, ova veteranka i dalje uživa velik respekt u MMA zajednici i zasigurno bi bila zanimljiv protivnik za Cyborg. 2014. godine je tehničkim nokautom pobijedila i Amandu Nunes na UFC-u 178. Upravo joj je taj meč donio priliku protiv Ronde Rousey, koju je prosula za samo 14 sekundi prve runde.

View this post on Instagram

Grand Slam Champion. #CyborgNation @olav

A post shared by ®️Cristiane Justino (@criscyborg) on

Linker
20. travanj 2024 15:17