Ostalo

(FOTO) Jeste li znali da je Jones do sada bio tek plavi BJJ pojas? To sada više nije slučaj!

Jon Jones i ljubičasti pojas
 Ilustracija
Jeste li znali da je vjerojatno najbolji MMA borac svih vremena i aktualni UFC prvak Jon Jones do sada imao tek plavi pojas u brazilskoj jiu-jitsi? Pohvalio se na društvenim mrežama da je odnedavno vlasnik ljubičastog.

Iako u karijeri ima čak 6 pobjeda prisiljavanjem na predaju svojih protivnika, a završio je i crne BJJ pojaseve poput Vitora Belforta ili Lyota Machide, "Bones" je do sada bio tek plavi BJJ pojas. Za one koji ne prate ovu borilačku vještinu...početnici kreću s bijelim, pa preko plavog i ljubičastog dođu do smeđeg, da bi u konačnici oni najbolji (majstori) dobili crni, a ujedno i završni pojas.

"Nisam bio ovako ponosan jako dugo vremena. Hvala ti Gracie Barra", napisao je Jones na svom službenom Instagramu pohvalivši se i fotografijom u kimonu sa starim pojasem u ruci i novim oko pasa. Zanimljiv podatak jest da je Jones jako dugo vremena imao tek bijeli BJJ pojas, da bi prije nekoliko godina ipak preskočio prvu prepreku i zaslužio plavi.

8. veljače Jonesa čeka nova obrana titule u poluteškoj kategoriji. Na drugoj strani Octagona u glavnoj borbi UFC-a 247 će stajati Dominick Reyes. Priredba će se održati u Toyota centru u američkom Houstonu, a "Bones" će prvi put u karijeri u jedan MMA meč ići kao vlasnik ljubičastog pojasa u brazilskoj jiu-jitsi.

Linker
14. travanj 2024 15:22