Ostalo

(FOTO) Scott Coker čestitao Cyborg i podsjetio je na 'lijepe dane'

Gina Carano vs. Cris Cyborg
 Youtube
Jedan od onih koji su čestitali Cris Cyborg na velikoj pobjedi bio je i Bellatorov predsjednik Scott Coker. No, on je za tako nešto imao dodatan razlog, budući da nesumnjivo priprema ponudu za borilačku superzvijezdu.

Scott Coker čovjek je koji je zapravo "izmislio" Cris Cyborg. U vrijeme dok je ženski MMA bio na jako niskoj razini, on je u svoj Strikeforce doveo opaku Brazilku i njenu američku suprotnost, Ginu Carano. To sve je kasnije dovelo do toga da je u kolovozu 2009. godine organizirana međusobna borba njih dvije, što je zapravo bio prvi event neke elitne MMA promocije predvođen ženskom borbom.

U vrijeme kupovine Strikeforcea od strane UFC-a, Cyborg je bila suspendirana zbog korištenja dopinga, a i najveća promocija nije bila zainteresirana za njenu kategoriju pa je završila u Invicti, da bi 2016. godine napokon postala članica UFC-a. U međuvremenu se Coker vratio u MMA posao kao predsjednik Bellatora i stvorio ozbiljnu konkurenciju UFC-u. Kako je ugovor Cris Cyborg istekao subotnjom borbom, nema sumnje kako će je njen stari poslodavac kontaktirati. Tako se nešto zapravo da zaključiti iz njegove objave na Twitteru.

Gledajući u kakvom je odnosu bila s njim, a u kakvim je s Danom Whiteom, čini se kako Cyborg u UFC-u može zadržati samo velika želja za revanšom protiv Amande Nunes ili financijski bogata ponuda. No, Bellator itekako ima što za ponuditi. Njihova prvakinja perolake kategorije, Julia Budd, djeluje kao vrlo dobar potencijalni ispit, a osim toga je i kategorija izgrađenija nego u UFC-u. Bellator na svom rosteru ima 12 djevojaka perolake kategorije, dok ih je u UFC-u tek četiri. Osim toga, Coker bi za Cyborg vjerojatno bio spreman i dodatno razviti tu kategoriju, posebno jer bi automatski dobio najveću zvijezdu promocije, možda čak i materijal za ulazak u kvalitetnu PPV bitku.

Cyborg će ovih dana svojim menadžerima reći što želi, a onda će oni krenuti u pregovore s UFC-om. Coker će negdje između vjerojatno proturiti svoju ponudu, a za ovakvo ime bi se i vlasnik promocije Viacom mogao isprsiti. Kreće bitka za Cris Cyborg, u to nema nikakve sumnje.

Linker
20. travanj 2024 22:46