Ostalo

Frank Mir: Teškaši su jednostavno užasni borci

Frank Mir
 screenshot/Youtube
Bivši UFC-ov prvak teške kategorije, a danas Bellatorov borac, Frank Mir, baš i nema lijepo mišljenje o borcima teške kategorije. Smatra kako su svi, osim nekoliko iznimaka u samom vrhu, zapravo loši borci te da će se zbog toga moći na relativno visokom nivou boriti još godinama.

Frank Mir (18-13) će večeras odraditi svoju 32. profesionalnu borbu u MMA karijeri. Nekad velika teškaška zvijezda danas uživa u Bellatoru, iako su najbolji rezultati daleko iza njega. Iza sebe ima niz od četiri poraza, gdje dva donosi još iz UFC-a, no tu ne vidi neki problem i namjerava se boriti još dugo vremena. Na Bellator 231 priredbi čeka ga Roy Nelson, a medijima je otkrio kako ga ne zabrinjava ishod te borbe te kako bi i u slučaju poraza bio osiguran što se tiče nastavka karijere.

"Sretan sam što sam toliko toga postigao u ovom sportu da sam stvorio ime pa bih već u ponedjeljak mogao potpisati za novu promociju da mi Bellator sutra da otkaz. Nije teško, posebno uz napredak bare knuckle boksa. Sve dok si spreman izaći i boriti, a da to nije bolno za gledati, pobjede i porazi niti nisu toliko bitni", rekao je Frank tijekom druženja s medijima povodom Bellator 231 priredbe, a kako prenosi MMA Junkie.

Danas 40-godišnji Frank tako i djeluje. On je opušten i ne ostavlja dojam nekoga tko se više ozbiljno priprema za svoje borbe. No, posebno je iznenadio njegov stav o ukupnoj stanju među svjetskim MMA teškašima. On zapravo nema niti blizu dobro mišljenje o diviziji u kojoj čitavu karijeru nastupa.

"Bili smo na jednom eventu gdje smo gledali borbu dva borca visoke klase. Supruga me pogledala i pitala je li uistinu jedan od tih boraca u Top 10. Kad sam joj to potvrdio, uz osmjeh mi je rekla kako ću se moći boriti do kraja života. Dodala je kako je to užasno, a ja sam joj samo potvrdio da su to teškaši. Teškaši su inače užasni, većina nas. Jednostavno nismo dobri borci i vrlo često izgledamo kao polarni medvjedi koji se bore za hranu. Gotovo nitko ne zna završiti borbu nekim zahvatom. Čim izađeš iz Top 10 to sve izgleda jako loše", iskreno je rekao Mir, koji je već prije par godina, dok je bio član UFC-a, rekao da se želi još dugo boriti, ali protiv boraca kojima može parirati. Ako mu je vjerovati, takvih itekako ima. Uvjeren je da je Roy Nelson, protiv kojeg će se večeras boriti, jedan od njih.

Linker
20. travanj 2024 15:42