Ostalo

Gegard Mousasi spreman spustiti se u velter: "Bit ću prvak više različitih divizija"

Gegard Mousasi
Gegard Mousasi ove subote ispred sebe ima novu obranu titule Bellator prvaka srednje kategorije, nakon čega bi se mogao uputiti u neku od preostalih kategorija po njihov pojas. Zanimljivo, spreman je čak otići tamo gdje još nije bio, odnosno spustiti se u velter.

Nakon što je protiv Rafaela Carvalha titulu srednje kategorije osvojio, a onda ju protiv Rorya MacDonalda prvi put obranio, pred Gegardom Mousasijem je borba protiv Rafaela Lovata Jr. Američki borac brazilskog porijekla njegova je prva borba ove godine i svakako zanimljiv ispit. Lovato je neporažen i željan dobrog rezultata, a trenutno je teško zamisliti bolji od osvajanja naslova svjetskog prvaka. No, nešto će se pitati i Mousasija.

"On je dobar borac, ali i dalje nije kvalitetno testiran te postoji puno pitanje na koje će naša borba dati odgovor. Stand up mu je dobar, hrvanje baš i ne. Ali, parter mu je odličan, tako da najviše šanse ima ako uspije postaviti svoju igru. Mene ćete svakako vidjeti agresivnijeg po pitanju kretanja prema naprijed. Trebam ga pogađati udarcima, time ga natjerati da napravi grešku, a onda to kapitalizirati", iznio je Gegard svoje mišljenje o protivniku i o načinu na koji može doći do pobjede.

Mousasi (45-6-2) se trenutno nalazi u sjajnom nizu od osam pobjeda, gdje je pet ostvario u UFC-u kojeg je napustio radi boljih uvjeta koje mu je ponudio Bellator. No, sad želi još bolje. Naime, priča se o njegovom napadu na titulu neke druge kategorije. Njemu se ta ideja itekako sviđa, no tražit će neke dodatne povlastice. Isto tako, iako svi tu očekuju polutešku kategoriju u kojoj je najdulje vremena nastupao, Mousasi kao opciju spominje i velter.

"Zanima me velter kategorije, ali jedino ukoliko Douglas Lima pobijedi u finalu Grand Prixa. To bi bilo itekako zanimljivo, no druga opcija baš i ne. Revanš mene i Rorya MacDonalda trenutno baš i ne zvuči zanimljivo. No, za tako nešto me trebaju platiti više. Ukoliko ne žele, imam svoj ugovor. Smatram kako vrijedim više ako se borim protiv Ryana Badera ili Douglasa Lime za pojas. Moja vrijednost raste kvalitetom protivnika, a i ljudi to žele vidjeti. Želim biti prvak više različitih divizija. Ali, ukoliko me ne mogu platiti, i to mi je u redu, nastavit ću sa svojim borbama u srednjoj kategoriji", rekao je.

Na papiru je Mousasi nastupao u velteru dok je bio Pride i Dream borac. No, s razlogom kažemo samo na papiru, budući da je tamo velter kategorija imala gornju granicu od 83 kilograma. Ova u američkim i većini svjetskih promocija je malo drugačija, odnosno granica je na 77 kilograma. No, ukoliko Mousasi to može ostvariti, naravno da bi ga bilo sjajno vidjeti protiv boraca Bellatorove inače najkvalitetnije divizije.

Linker
19. travanj 2024 12:39