Ostalo

Gustafsson se borbama vratio pobjedom nad švedskim Hrvatom Turkaljem

Gustafsson vs. Turkalj
 Instagram
Najbolji švedski MMA borac u povijesti, Alexander Gustafsson, upisao je pobjedu nad mladim švedskim borcem hrvatskim korijena, Antonom Turkaljem. Riječ je bila o 'ni gi' grappling meču, a bivši trostruki UFC-ov izazivač pobjedu je uzeo odlukom sudaca.

Alexander Gustafsson polako se vraća borilačkom sportu, nakon što je proljetos umirovio. Ipak, u startu je naglasio kako ta odluka ne mora biti konačna, a nastup na grappling eventu u Švedskoj dokaz je kako u njemu još uvijek ima vatre.

Gustafsson i Turkalj susreli su se na AK Fighting Championship 3 priredbi, a njihov okršaj bio je glavna borba. Nažalost po fanove, ovaj grappling duel protekao je većinom na nogama, gdje niti jedan borac nije pokazivao dovoljnu inicijativu za spustiti borbu u parter. Gustafsson je upisao nekoliko rušenja, a Turkalj je osim toga dobio i upozorenje zbog hvatanja za ring u pokušaju sprječavanja istog. Na kraju je nagrađena inicijativu agresivnijeg borca pa je tako ruka podignuta u zrak bila ona "The Maulera".

Gustafsson je nakon meča pohvalio Turkalja, izjavivši kako vjeruje da će ovaj mladić (MMA omjer 4-0) u narednim godinama postati UFC borac. Što se tiče njegovog povratka, rekao je kako je ovaj meč shvatio kao jako dobru zabavu. Što se tiče povratka u UFC, nije htio još ništa potvrditi, ali je rekao kako je uživao u osjećaju koji stvara natjecanje, kao i u reakciji fanova.

Alexu su tek 32 godine i odluka o umirovljenju sigurno je bila nagla. Ako uspije svoje tijelo održati bez ozljeda, on bi MMA sportu mogao pružiti još jako puno toga.

Linker
08. travanj 2024 23:46