Hoće li Ryan Bader napasti RIZIN-ovu titulu u prosincu?! Čini se izgledno...

Ryan Bader je nedavno izjavom da je bolji od Stipe Miočića zapravo otkrio da su mu ambicije veće od dva pojasa prvaka Bellatora koja trenutačno ima u svom vlasništvu. No, čini se kako priliku za treći neće dobiti protiv UFC prvaka, nego da mu se smiješi onaj u japanskom RIZIN-u.

Bader je, naime, u nekoliko navrata izjavljivao da bi se volio okušati protiv RIZIN-ovog prvaka Jirija Prochazke i to u poluteškoj kategoriji. Potvrdio je da se planira vratiti u diviziju niže i tamo odraditi nekoliko mečeva nakon što je u teškoj kategoriji proveo više od godinu dana. Scottu Cokeru se sviđa ideja...

"Postoji opcija da se bori u RIZIN-u", potvrdio je Coker za MMAFighting te je dodao:

"Imamo sjajan odnos s čelnicima RIZIN-a, a ako se uspijemo dogovoriti oko termina, a ako on želi taj meč za pojas, ako oni žele taj meč...nema problema, odradit ćemo to!"

Ovo ne bi bila prva suradnja Bellatora i japanske organizacije. Nedavno je Coker poslao svog bivšeg prvaka u bantamu Darriona Caldwella u Japan da izazove šampiona Kyojija Horiguchija. Japanac je slavio u prvom meču, ali i u drugom, koji se održao u SAD-u te je postao Bellatorov šampion. Također bi i Patricky Freire trebao sudjelovati u Grand Prixu lake kategorije koji će uslijediti.

"Volio bih se spustiti u kilaži i napasti RIZIN-ovu titulu do 93 kile. Htio bih se malo odmoriti u listopadu i onda ponovno nastupiti u prosincu", potvrdio je Bader za MMAFighting.

RIZIN tradicionalno organizira svoju novogodišnju priredbu na samom kraju godine, a sada je samo na čelnicima dvije promocije do dogovore odličan meč Bader vs. Prochazka. Bivšem UFC borcu od prelaska u konkurentski Bellator ide i više nego dobro. Osvojio je dva pojasa i Grand Prix u teškoj kategoriji, a sada sanja i treću titulu - onu RIZIN-ovu!

Newsletter

Prijavite se na Fightsite.hr newsletter i ne propustite zanimljive priče!