Ostalo

Hoće li Ryan Bader napasti RIZIN-ovu titulu u prosincu?! Čini se izgledno...

Ryan Bader
Ryan Bader je nedavno izjavom da je bolji od Stipe Miočića zapravo otkrio da su mu ambicije veće od dva pojasa prvaka Bellatora koja trenutačno ima u svom vlasništvu. No, čini se kako priliku za treći neće dobiti protiv UFC prvaka, nego da mu se smiješi onaj u japanskom RIZIN-u.

Bader je, naime, u nekoliko navrata izjavljivao da bi se volio okušati protiv RIZIN-ovog prvaka Jirija Prochazke i to u poluteškoj kategoriji. Potvrdio je da se planira vratiti u diviziju niže i tamo odraditi nekoliko mečeva nakon što je u teškoj kategoriji proveo više od godinu dana. Scottu Cokeru se sviđa ideja...

"Postoji opcija da se bori u RIZIN-u", potvrdio je Coker za MMAFighting te je dodao:

"Imamo sjajan odnos s čelnicima RIZIN-a, a ako se uspijemo dogovoriti oko termina, a ako on želi taj meč za pojas, ako oni žele taj meč...nema problema, odradit ćemo to!"

Ovo ne bi bila prva suradnja Bellatora i japanske organizacije. Nedavno je Coker poslao svog bivšeg prvaka u bantamu Darriona Caldwella u Japan da izazove šampiona Kyojija Horiguchija. Japanac je slavio u prvom meču, ali i u drugom, koji se održao u SAD-u te je postao Bellatorov šampion. Također bi i Patricky Freire trebao sudjelovati u Grand Prixu lake kategorije koji će uslijediti.

"Volio bih se spustiti u kilaži i napasti RIZIN-ovu titulu do 93 kile. Htio bih se malo odmoriti u listopadu i onda ponovno nastupiti u prosincu", potvrdio je Bader za MMAFighting.

RIZIN tradicionalno organizira svoju novogodišnju priredbu na samom kraju godine, a sada je samo na čelnicima dvije promocije do dogovore odličan meč Bader vs. Prochazka. Bivšem UFC borcu od prelaska u konkurentski Bellator ide i više nego dobro. Osvojio je dva pojasa i Grand Prix u teškoj kategoriji, a sada sanja i treću titulu - onu RIZIN-ovu!

Linker
24. travanj 2024 00:53