Ostalo

I Bellator će 'zgusnuti' raspored: Do kraja godine planiraju odraditi 27 priredbi!

Fedor Emelianenko
 screenshot/YouTube
Kao što UFC nije odustao od namjere da u ovoj godini održi ugovorom propisane 42 priredbe, tako niti Bellator nije odustao od svojih 30. Smatraju kako je njihova dužnost borcima osigurati nastupe pa će tako i oni, čim situacija to omogući, krenuti u realizaciju priredbi, no i ono će itekako morati zgusnuti svoj raspored.

Bellator je u 2020. godini održao četiri priredbe (ona u Dublinu bila je podijeljena na dvije) prije nego što su krenula otkazivanja. Do sada su otkazali sedam priredbi, a predsjednik promocije, Scott Coker, najavio je kako bi se mogli vratiti u srpnju. Priredbe će prvih par mjeseci vjerojatno održavati u Paramountovom studiju u Hollywoodu, da bi se tek sredinom ili krajem jeseni vratili priredbama uz publiku.

No, čim priredbe krenu, one će biti na redovnoj bazi te će raspored biti poprilično ispunjen. Naime, Sports Business Journal donio je vijest kako druga najveća MMA promocija i dalje ostaje pri planovima da do kraja godine odradi 30 priredbi. Računica je tu jednostavna. Ako prema najavama krenu u srpnju, preostale im je 27 tjedana da odrade 26 priredbi, odnosno trebalo bi održavati po jednu svaki tjedan. Njima bi to svakako bilo olakšano budući da bi na Paramountovom posjedu mogli sklopiti svoj vlastiti studio u kojem bi sve bilo spremno i ne bi bilo potrebno ništa od početka slagati za svaku novu priredbu.

Journal je otkrio kako Scott Coker vjeruje da je to moguće odraditi pa čak i ako ne budu požurivali s pokretanjem svega. Borci bi s vremenom mogli postati nestrpljivi, no isto tako bi mogli u tih šest mjeseci dobiti priliku dva ili tri puta nastupiti.

Druga najveća svjetska promocija trenutno ima puno toga za ponuditi. Očekuje se oproštajna turneja Fedora Emelianenka, Gegard Mousasi i Douglas Lima trebali bi se boriti za titulu srednje kategorije, a tu je i povratak Ryana Badera u polutešku, gdje bi trebao braniti titulu protiv Vadima Nemkova. U tijeku je i vrlo jaki turnir perolake kategorije koji je dobio svoje prvo polufinale, dok su preostale dvije borbe četvrtfinala otkazane slijedom aktualnih okolnosti. Scott Coker i njegovi suradnici imat će pravi izazov sve to posložiti na pravi način, s ciljem da se svatko do kraja godine bori minimalno dva puta, ukoliko im to okolnosti dozvole.

Linker
18. travanj 2024 21:19