Ostalo

Jason 'Mayhem' Miller odlazi na godinu dana u zatvor

Jason Miller
Incidenti nekad velike borilačke zvijezde, Jasona Millera, doveli su do toga da legendarni "Mayhem" ovog puta nije uspio izbjeći lišavanje slobode. Nakon posljednjeg krivičnog djela, za koje je priznao krivnju, ovom 38-godišnjaku izrečena je zatvorska kazna u trajanju od godinu dana.

Miller je kažnjen zbog krivičnog djela neovlaštenog ulaska na privatni posjed i uništavanja imovine. On u listopadu prošle godine ušao u kuću neimenovane ženske osobe, nakon čega je oštetio veliki dio imovine, uključujući ulazna i garažna vrata. Kako je već tad bio pod uvjetnom kaznom radi obiteljskog nasilja, bilo je jasno kako će se ovog puta teško izvući bez zatvorske kazne. Uspio je odlagati konačnu odluku sve do danas, no više nije išlo.

Iako je priznao djelo i izrazio kajanje, nekad izuzetno popularni borac morat će otići na odsluženje jednogodišnje zatvorske kazne. Tako je njegov niz incidenata, koji je započeo 2012. godine nedugo nakon što je dobio otkaz iz UFC-a, kulminirao time da će do idućeg ljeta Jason o svojim postupcima morati razmisliti iza rešetaka. Sve je zapravo počelo incidentom iz spomenuta godine, kad je spavao gol u crkvi, da bi već iduće godine krenuli problemi s obiteljskim nasiljem koji su ga od tada konstantno pratili. 2015. i 2016. godine također je bio u problemima nakon što se potukao s pripadnicima policijskih snaga.

Što se tiče njegove MMA karijere, Miller je nekoliko godina glasio za ponajboljeg svjetskog borca srednje kategorije, a posebno je popularan bio u Japanu, gdje su njegovi ulasci u dvoranu bili pravi hit. Osim japanskog Dreama, borio se u UFC-u i Strikeforceu, a ima pobjede nad borcima poput Robbieja Lawlera, Kazushija Sakurabe i Tima Kennedyja. Karijeru je prekinuo zapravo vrlo mlad, s tek 31 godinom. Vratio se 2016. godine u talijanskoj promociji Venator, no tamo je poražen i to nakon što je dan ranije pao vagu za čak 11 kilograma.

Linker
24. travanj 2024 19:49