Ostalo

Kayla Harrison: Ja sam ženska verzija Khabiba Nurmagomedova, samo još malo bolja od njega

Kayla Harrison
 PFL
Vrlo zanimljiv opis dala je Kayla Harrison, kad je na ESPN-u zatražena da opiše samu sebe u kontekstu MMA borkinje. Nazvala se boljom verzijom Khabiba Nurmagomedova.

Prošle godine krenula je MMA avantura Kayle Harrison, dvostruke zlatne olimpijke u judu. Kao promociju u kojoj će krenuti odabrala je PFL, a oni su joj dali jako dobre uvjete. Prvo su joj ugovorili dvije lakše borbe, a onda su ove godine pokrenuli turnir ženske lake kategorije, gdje je vrlo lako došla do polufinala. Glavna je favoritkinja i za titulu.

U međuvremenu je odradila gostovanje na ESPN-u gdje je vrlo zanimljivo odgovorila na prvo postavljeno pitanje. Naime, voditelji su zatražili da opiše to kakva je MMA borkinja.

"Ja sam ženska verzija Khabiba Nurmagomedova, samo još bolja", rekla je Kayla čime je zatekla voditelje, da bi onda dodatno objasnila: "Khabib je sjajan borac, fenomenalan hrvač, a u prošlosti je radio i judo. Ipak, mislim kako svijet još nije vidio sportaša ili atletu kao što sam ja. Moje vještine završavanja borbe su bolje od njegovih."

Kako dolazi iz juda, česte su i usporedbe s Rondom Rousey, koja je od judistice postala žena koja je zapravo ženski MMA dovela do ravnopravnog statusa s muškim. No, što se tiče juda, Kayla kaže kako ih nema smisla stavljati u istu rečenicu.

"Mislim kako smo u judu neusporedive. Je li to uopće upitno? Ronda je osvojila brončanu olimpijsku medalju, jedno svjetsko srebro i svjetski kup. Ja sam osvojila dva olimpijska zlata, svjetsko prvenstvo, juniorsko prvenstvo, svaki svjetski kup ili grand slam. I sve to sam osvojila barem dva puta. Tako da nas u judu ljudi niti ne uspoređuju. Što se tiče MMA-a, ona je tu napravila velike stvari. Srušila je barijere i osigurala da ja danas imam posao i zahvalna sam joj na tome. No, ona je uvijek bila osoba koju sam hvatala i koju mi je bilo cilj nadmašiti. Pa tako vjerujem da ću je nadmašiti i u MMA-u", rekla je Kayla, koja je jedno vrijeme bila i Rondina cimerica.

Kayla sad čeka listopad i borbu protiv Genah Fabian, gdje će biti veliki favorit, dok svi očekuju finale protiv bivše UFC borkinje Sarah Kaufman. Iako je cijelu karijeru nastupala dvije kategorije ispod Kayline, u bantamu, vjeruje se kako će vrsna boksačica biti najteži ispit za Harrison do sada. I već svi vide to finale kao vrlo zanimljivu borbu.

Linker
18. travanj 2024 01:29