Ostalo

Komisija u Kentuckyu uvela super tešku kategoriju u MMA i promijenila granicu poluteške!

Derrick Lewis i Joe Rogan
 Screenshot
Dugo se već govori o promjeni rasporeda težinskih kategorija u slobodnoj borbi. Velik broj fanova, ali i stručnjaka, smatra da bi trebalo uvesti među kategorije i da bi upravo takva nova politika mogla pomoći u riješavanju problema s prekomjernim skidanjem kilograma kod boraca. Za sada nema volje UFC-a za ovakvim potezom, a to automatski znači i suzdržane Komisije pojedinih američki saveznih država koje reguliraju MMA pravila.

To ipak ne vrijedi za Kentucky, koji je navodno autonomno odlučio promijeniti pravila. To svakako treba pohvaliti...

Prema portalu "ProMMAnow" Komisija u ovoj saveznoj državi je ostavila ista pravila od muha kategorije (57kg) pa sve do srednje kategorije (84kg). Tu postaje zanimljivo. Naime, od sada bi se poluteška divizija trebala zaustaviti na 88 kilograma (195 funti), dok je ranije gornja granica bila 93 kilograma, odnosno 205 funti.

Tu promjenama nije kraj s obzirom da će teška divizija sada kretati od 88 kg i protezat će se sve do 104.3 kg (230 funti). Sve iznad bi trebala biti super teška kategorija, a ona neće imati težinsku restrikciju.

S obzirom da je ovo tek prva vijest o velikim promjenama u Kentuckyu, za sada se ne znaju sve okolnosti, ali niti sve posljedice koje slijede. Kao što smo već rekli, UFC nije previše motiviran za bilo kakve promjene, kao niti za uvođenje novih kategorije. Znači li to da se više neće vraćati u Kentucky? Na to pitanje za sada nemamo odgovor.

Linker
19. travanj 2024 03:55