Ostalo

KSW upario dva nesuđena Soldićeva protivnika

 KSW
Borba Adrzeja Grzebyka i Mariusa Žaromskisa dodana je programu KSW 56 priredbe

Posebna zanimljivost ove ugovorene borbe je to da se radi o dva nesuđena protivnika Roberta Soldića pa je prema tome moguće i kako će borba dati njegovog idućeg izazivača. Zanimljivo, naći će se na priredbi koju 14. studenom predvodi upravo Soldić, svojom selidbom u srednju kategoriju i borbom protiv Michala Materle.

Žaromskis je u KSW-u trebao debitirati u ožujku, upravo napadom na Soldićevu titulu, no borba je zbog globalne pandemije otkazana, kao uostalom i sama priredba. Borac iz Litve je u međuvremenu napunio 40 godina. U pitanju je inače veliko MMA ime, a na svjetskoj sceni aktivan je od 2000. godine, no s pravim borbama je krenuo 2006., kad se probio do vrha britanskog Cage Ragea. Tamo je neuspješno napao titulu prvaka, da bi nakon toga potpisao za japanski Dream. U promociji nasljedniku Pridea došao je do svog najvećeg uspjeha. Osvojio je turnir i time naslov prvaka velter kategorije, koji je kasnije i jednom obranio. 2010. godine potpisao je za Strikeforce gdje je odmah napao titulu. Protiv Nicka Diaza imao je priliku postati prvi borac s elitnim titulama u Japanu i Americi. U tome nije uspio, budući da je poražen prekidom u posljednjoj minuti prve runde, no ova borba ostala je u pamćenju fanova kao jedna od najboljih u povijesti te promocije.

Ovog borca pamtimo i po jednom od najljepših nokauta ikad, a izveo ga je 2011. godine, u borbi protiv portugalskog borca, Brune Carvalha.

Za razliku od Žaromskisa, koji je protiv Soldića borbu imao ugovorenu, Andzej Grzebyk nije, ali je posljednjih tjedana u poljskim medijima i na forumima bliskim KSW-u kotirao kao gotovo sigurni izazivač hrvatskom borcu. 29-godišnji Poljak do sada je ostvario 17 pobjeda i tri poraza, a u KSW je došao kao impresivni prvak FEN promocije. Debitirao je u srpnju na KSW 53 priredbi, kad je tehničkim nokautom savladao Tomasza Jakubieca. Nedugo nakon te borbe je prozvao Soldića, a sve se činilo da će priliku boriti se protiv njega imati već na ovoj priredbi. No, vodstvo promocije odlučio se za borbu Soldića i Materle, koja će i predvoditi program, dok će se u sunaslovnoj borbi za titulu poluteške kategorije sučeliti Tomasz Narkun i Ivan Erslan.

Linker
19. travanj 2024 22:51