Ostalo

Legendarni Rampage više nije Bellatorov borac: 'Odlučili smo se za drugi smjer'

Quinton Jackson i John McCarthy
 Screenshot (YouTube, Bellator)
Borba s Fedorom Emelianenkom bila mu je posljednja po ugovoru

Legendarni Quinton 'Rampage' Jackson svoju će karijeru nastaviti izvan Bellatora. Vijest je to koju je otkrio predsjednik američke promocije Scott Coker.

42-godišnji Jackson se posljednji put borio prošlog prosinca u Japanu kada ga je za manje od tri minute porazio Fedor Emelianenko. Prema Cokeru, to je Rampageu bila posljednja borba po ugovoru s Bellatorom, a novi mu neće nuditi jer se okreću mlađim borcima.

"On je legenda, a borba u Tokiju je bila njegova posljednja za Bellator. Nismo pričali s njim, a nismo se ni upuštali u neke razgovora. Mislim da je sada slobodan i a može ići gdje god poželi", rekao je Coker prema pisanju MMA Junkie portala.

Quinton je za Bellator potpisao 2013. godine. U prva je četiri nastupa ubilježio četiri pobjede, a tijekom tog razdoblja osvojio je i Bellatorov turnir u poluteškoj kategoriji.

Od 2017. do dana današnjeg odradio je četiri borbe. Pobijedio je Wanderleija Silvu, ali i gubio od Muhammeda Lawala, Chaela Sonnena i već spomenutog Fedora.

"Ako pogledate smjer u kojem se krećemo, onda ćete vidjeti da je isti nešto drugačiji", dodao je Coker pritom aludirajući da je sada naglasak na mlađim snagama, odnosno borcima na kojima će graditi budućnost.

Jackson je tijekom karijere upisao 38 pobjeda i 14 poraza. Bio je UFC-ov prvak u poluteškoj kategoriji, a davne 2007. je pobjedom nad Danom Hendersonom uspio i ujediniti UFC-ov naslov iz poluteške s onim Prideovim u srednjoj kategoriji.

Linker
18. travanj 2024 23:53