Ostalo

Lyoto Machida: Chael Sonnen je legenda ovog sporta, čast je biti dio njegove priče

Lyoto Machida i Chael Sonnen
Lyota Machida svojim je koljenom poslao Chaela Sonnena u zasluženu borilačku mirovinu. No, on ne želi sebe smatrati nekim tko ga je umirovio. Otkrio je kako je ponosan što je imao čast biti dijelom Sonnenove karijere.

Na konferenciji za medije povodom završetka Bellator 222 eventa, Lyoto Machida upitan je kako se osjeća kao čovjek koji je umirovio Chaela Sonnena. Pitanje ga je podosta iznenadilo, ali je rekao kako to nije nešto čime se želi ponositi. Bitnije su mu neke druge stvari koje su se dogodile u vezi te borbe.

"Da vam budem iskren, nisam razmišljao o tome. Meni je osobno čast što mogu biti dijelom povijesti i njegove karijere. Ponosan sam što sam dijelio kavez s Chaelom Sonnenom, Randyem Coutureom i Vitor Belfortom, jer njih smatram legendama ovog sporta. Zahvalan sam što sam imao priliku biti dio njihove priče", rekao je Lyoto, čime je zaradio i kratki aplauz prisutnih medija.

Osim toga je upitan što misli o Sonnenovoj odluci, odnosno je li ju ovaj donio u pravo vrijeme. Ipak, niti tu Lyoto nije htio ulaziti u previše razglabanja nego je dao gospodski odgovor.

"Svatko sam donosi svoje odluke. Teško je išta reći o tome, odluke i vrijeme drugih osoba treba respektirati. Ako Chael misli da je došlo vrijeme umiroviti se, na meni je da to respektiram i budem zahvalan na svemu što je napravio za sport. Smatra ga se jednim od najboljih u povijesti sporta i njegove odluke treba poštovati", odgovorio je na to pitanje "The Dragon", kojem je ovo bila druga borba u Bellatora.

Nakon što je u svom prvom nastupu savladao Rafaela Carvalha, Mahida vjerojatno može birati hoće li u svojoj idućoj borbi napasti titulu srednje ili poluteške kategorije. U poluteškoj bi napao Ryana Badera, dok se iduća borba za titulu srednje kategorije održava u subotu. Gegard Mousasi branit će ju protiv Rafaela Lovata Jr.

Linker
25. travanj 2024 04:22