Ostalo

Lyoto Machida: Ovog puta ću ušutkati Mousasija za sva vremena

Machida vs. Mousasi
Lyoto Machida namjerava u revanšu protiv Gegarda Mousasija do pobjede doći još uvjerljivije nego kad su se prvi put borili. Deset dana prije novog ulaska u Bellatorov kavez najavio je što očekuje od te velike borbe.

Bellator 228 održava se 28. rujna, a predvodit će ga borba Patricia Freirea i Juana Archulete, ujedno borba prvog kola turnira perolake kategorije. Ipak, mnogima zanimljiviji okršaj onaj je Lyota Machide i Gegarda Mousasiaj. Neće to biti borba za titulu, budući da ju je Mousasi u svom posljednjem meču izgubio od Rafaela Lovata Jr. No, bit će veliki revanš borbe koju su u UFC-ovom Octagonu odradili prije pet i pol godina. Machida je tada došao do pobjede, no Mousasi nikad nije prihvatio taj poraz na najbolji način. Više puta je Brazilca optužio za varanje pa čak i za korištenje dopinga. Machida je prihvatio ovaj revanš s ciljem da završi tu priču, ali i da ne bude predugo bez borbe.

"Mislio sam da će Lovato biti moj idući protivnik, no čuo sam da je ozlijeđen i ne može se boriti u rujnu. Namjeravam se držati ritma borbi pa sam odmah prihvatio Mousasija čim mi je ponuđen", rekao je Machida dodavši: "Sjećam se da sam imao tešku borbu protiv njega. Odradili smo pet rundi i bilo je par jako zanimljivih trenutaka. No, isto tako se sjećam kako sam cijelu borbu imao kontrolu. Vjerujem kako ga i sad mogu pobijediti. On je sjajan borac i težak protivnik, no ja vjerujem u sebe."

Machida je u prvoj borbi u potpunosti anulirao Mousasijevu strategiju. Bilo je to vrijeme kad je imao prednost u brzini i upravo na račun nje je osigurao pobjedu. Vjeruje Brazilac kako se to i dalje nije promijenilo, no ovog puta želi pobjedu upisati još uvjerljivije. Razlike će svakako biti i u tome što se ovog puta bore maksimalno tri runde, za razliku od pet koje su odradili prvi put.

"Mislim kako ponovno mogu kontrolirati borbu u svakom trenutku, ali mogu ga i nokautirati. I dalje sebe smatram eksplozivnim borcem. Dakle, ako želim eksplodirati, mogu to napraviti. On nije takav tip borca. Njegov ritam borbe je polagano podizanje tempo, no to mu neću dozvoliti. Ne diraju me stvari koje on govori. Ovog puta ću ga pobijediti tako da neće imati isprike. Ušutkat ću ga za sva vremena", najavio je "The Dragon".

Bellator 228 održava se u The Forum dvorani u Inglewoodu, a glavni program sadrži pet borbi. Ova između Machide i Mousasija jedina je koja ne pripada velikom turniru perolake kategorije.

Linker
19. travanj 2024 18:54