Ostalo

MacDonald otkrio zašto je napustio Bellator: 'PFL mi savršeno odgovara, tamo trash-talk nije potreban'

Rory MacDonald
 Screenshot/PFL
Rory MacDonald iznenadio je MMA fanove iznenadnim odlaskom iz Bellatora i potpisom za PFL, u kojem će se natjecati sljedeće godine.

Nekadašnja zvijezda UFC-a, Bellatorov prvak u velteru i izazivač u srednjoj kategoriji, tvrdi da mu se Bellator nije javio s ponudom te je zato odlučio promijeniti promociju.

"Ponuda PFL-a stigla je nakon nekog vremena, morali smo dati Bellatoru dovoljno vremena da nam pošalje ponudu, ali nisu nam se javili. Zato smo odlučili pregovarati s drugim kompanijama, a PFL se istaknuo. Iz Bellatora mi se nitko nije javio, nisu nam poslali ponudu", rekao je MacDonald.

Brzo je reagirao prvi čovjek Bellatora Scott Coker priopćenjem o transferu proslavljenog borca.

"Sretni smo zbog njega i želimo mu sve najbolje. Da se radi o borcu kojeg zbilja želimo zadržati, zadržali bismo ga", rekao je kratko Coker.

MacDonald ništa ne zamjera Bellatoru: "Napustio sam i UFC pod dobrim uvjetima, uvijek im iskažem poštovanje u intervjuima zbog svega što su učinili za mene. Samo idem dalje i radim što je najbolje za mene i moju obitelj. Tako je i s Bellatorom. S njima sam proživio puno lijepih stvari, sretan sam zbog svega što smo zajedno odradili, a nikad ne znate što nosi budućnost. Ne želim spaliti mostove, radije iskazujem poštovanje".

"Kad sam potpisao za Bellator, činilo se da me žele kao jednog od glavnih boraca, ali s godinama su, čini mi se, izgubili interes za mene. Nisam siguran što se točno dogodilo jer od njih još nisam čuo ni riječ", dodao je.

"PFL mi savršeno odgovara, uzbuđen sam zbog ponude i prilike koju sam dobio. Sviđa mi se njihov raspored i format, trash-talk nije potreban jer se gledaju samo rezultati, a fanovi cijene borce zbog onoga tko su, i zbog samog MMA-a. Naravno, i nagrada od milijun dolara je ogromna", objasnio je MacDonald, koji će se za titulu i novčanu nagradu boriti u velteru.

MacDonald je u posljednjem razgovoru s Arielom Helwanijem priznao da je s PFL-om potpisao najunosniji ugovor u karijeri, a najavio je i da se planira boriti još barem deset godina.

Linker
19. travanj 2024 12:05