McCourt i Ward pobjedama razveselili irsku publiku, Primus slavio prekidom u prvoj rundi

Leah McCourt razveselila je irske navijače pobjedom na Bellatorovoj priredbi u Dublinu, gdje je jednoglasnom odlukom sudaca svladala Judith Ruis u naslovnoj borbi večeri.

Borba McCourt (4-1 MMA) i Ruis (6-5 MMA) promovirana je u glavnu borbu večeri nakon otkazivanja nastupa Jamesa Gallaghera tri tjedna prije priredbe. McCourt i Ruis upustile su se u veliku grappling bitku tijekom tri runde, McCourt ju je nekoliko puta rušila tijekom borbe, ali Ruis je nakon trećeg takedowna bila blizu pobjede armbarom, no Irkinja je uspjela izbjeći poraz i na kraju slavila odlukom sudaca (29-28, 29-28, 30-27). Četvrta je to uzastopna pobjeda za McCourt, treća u Bellatoru, a Nijemici je ovo prvi poraz nakon dvije pobjede zaredom u  2019. godini.

Još jedna zvijezda irskog MMA-a Charlie Ward (8-4 MMA, 5-1 BMMA) prekidom u trećoj rundi pobijedio je Kylea Kurtza (10-8 MMA, 2-1 BMMA) i vratio se na pobjedničke staze nakon poraza u studenom od Pietra Peninija. U posljednjih šest borbi bivši UFC-ovac ima pet pobjeda i poraz. Ward je krenuo agresivno u prvoj rundi, u drugoj je Kurtz bio opasniji, ali u trećoj ga je Ward prizemljio nakon "letećeg koljena" i ljevicom završio prije nego što je sudac prekinuo meč 36 sekundi prije kraja.

Bellator 240 predvodio je bivši prvak lake kategorije Brent Primus, koji je uskočio u meč protiv Chrisa Bungarda samo tri tjedna prije priredbe, ali već u prvoj rundi došao do pobjede. Bungard (15-6 MMA, 2-2 BMMA) je iznenadio Primusa (10-1 MMA, 8-1 BMMA), srušio ga takedownom, gađao laktovima pa uhvatio u giljotinu, ali Primus se izvukao i preokrenuo meč prisilivši Škota na tapkanje već u prvoj rundi. Druga mu je to pobjeda zaredom nakon gubitka titule protiv Michaela Chandlera.

Bec Rawlings ostvarila je prvu MMA pobjedu nakon gotovo četiri godine svladavši 21-godišnju Grkinju Elinu Kallionidou jednoglasnom odlukom za prvu pobjedu u Bellatoru.

Bellator Dublin

Leah McCourt def. Judith Ruis - jednoglasna odluka sudaca (29-28 x2, 30-27)

Charlie Ward def. Kyle Kurtz - TKO, 3. runda (4:24)

Austin Clem def. Aaron Chalmers - jednoglasna odluka sudaca (30-27 x2, 30-26)

Bellator 240 

Brent Primus def. Chris Bungard - submission (face crank) , 1. runda (1:55)

Kiefer Crosbie def. Iamik Furtado - podijeljena odluka sudaca (29-28, 28-29, 29-28)

Bec Rawlings def. Elina Kallionidou - jednoglasna odluka sudaca (30-27, 30-27, 29-28)

Ricky Bandejas def. Frans Miambo - KO (udarac), 2. runda (1:25)

Oliver Enkamp def. Lewis Long - KO (spinning backfist) - 1. runda (4:10)

Newsletter

Prijavite se na Fightsite.hr newsletter i ne propustite zanimljive priče!