Ostalo

MMA veteran prihvaća Werdumov izazov: 'Sjeti se kako si prošli put od mog udarca zaplesao po kavezu...'

Fabricio Werdum
 Jason Silva/AGIF/AFP
"Dođi k nama, već si i sam rekao da želiš ovaj pojas..." - pozvao je Vera svog rivala u ONE

Fabricio Werdum nije trebao dugo čekati na odgovor svog potencijalnog suparnika. Izjave legendarnog Brazilca brzo su stigle do One Championship prvaka Brandona Vere koji je izgleda spreman prihvatiti izazov jednog od najpoznatijih MMA boraca.

"Vera je moj sin. Već sam ga pobijedio i znam da me se boji. Kada odem u ONE FC, uzet ću mu taj pojas. A možda se za njega nećemo ni boriti, neka mi ga samo prepusti", izjavio je Werdum nedugo nakon što je odradio i posljednji meč po ugovoru s UFC-om.

"Čuo sam glasinu da stiže kod nas. Sretno s čime god se on sad bavi. Fabricio, znam da voliš pričati gluposti, ali nemoj zaboraviti da sam te uzdrmao prije nego što je ona naša borba prerano zaustavljena. Direktno sam te pogodio u ta tvoja usta, noge su ti zaplesale po kavezu. Sjeti se toga... Samo dođi u ONE i prestani se poigravati i pregovarati. Nema potrebe da odeš negdje drugdje, već si i sam rekao da želiš ovaj pojas", poručio je Vera u razgovoru za Sherdog.

'The Truth' je, podsjetimo, također vrlo iskusan borac iza kojeg je 16 pobjeda, osam poraza i jedan 'no contest'.

Vera je pod okriljem UFC-a odradio čak 16 mečeva, a među njegovim pobjedama možemo posebno istaknuti one nad Frankom Mirom i Krzysztofom Soszynskim.

Osim s Werdumom, koji ga je porazio 2008. godine, i ranije navedenim dvojcem, Brandon se tijekom bogate karijere borio i s Timom Sylvijom, Randyjem Coutureom, Jonom Jonesom, Mauricijom Ruom te Benom Rothwellom koji mu je bio posljednji protivnik u UFC-u.

Nakon razlaza s najpoznatijom MMA promocijom, Vera je potpisao za ONE Championship gdje je postao prvak u teškoj kategoriji.

Posljednji put u akciji gledali smo ga u listopadu 2019. kada je bezuspješno pokušao napasti titulu poluteškaškog prvaka Aunga La Nsanga.

Pred njim je sada borba protiv Arjana Bhullara.

Linker
20. travanj 2024 19:28