Ostalo

Mousasi odgovorio Douglasu Limi: 'Pošaljite mi sljedeću žrtvu! Gladan sam'

Gegard Mousasi
 Screenshot/Youtube
Douglas Lima spreman je za meč koji bi mu donio titulu dvostrukog Bellatorovog prvaka. Lima je lani postao prvak u velteru, a sada želi pojas i u srednjoj kategoriji nakon što je postalo jasno da će Rafael Lovato Jr. ostati bez njega.

Lovato je prošlog ljeta osvojio pojas srednje kategorije kontroverznom pobjedom protiv Gegarda Mousasija, ali ga zbog zdravstvenih problema nije i ne planira uskoro braniti. Na uskoro upražnjeni pojas oko je bacio Lima, koji je zatražio borbu za titulu s Mousasijem, a ubrzo mu je stigao i njegov odgovor.

Bivši prvak Mousasi (46-7-2 MMA, 4-1 BMMA) nadao se revanšu s Lovatom nakon što je pobijedio Lyota Machidu prošle jeseni, ali spreman je prihvatiti i borbu s Limom.

"Bellator, pošaljite mi sljedeću žrtvu. Gladan sam. John Salter ili Douglas Lima, dajte mi bilo kojeg", napisao je Mousasi na Twitteru.

Mousasi je do poraza od Lovata prošlog srpnja bio u nizu od osam pobjeda, kojeg je započeo još u UFC-u 2016. Lima je prije tri mjeseca u velikom revanšu vratio pojas prvaka pobjedom protiv Roryja MacDonalda od kojeg je izgubio prije dvije godine te od tada upisao i pobjede protiv Andreja Koreshkova i Michaela Pagea. Prije Lime, upravo je MacDonald u rujnu 2018. pokušao osvojiti oba pojasa, ali ga je Mousasi kao prvak srednje kategorije zaustavio žestokim udarcima u drugoj rundi. Druga, manje atraktivna Mousasijeva želja je John Salter, kojemu je Lovato Jr. prije godinu i pol prekinuo niz od sedam pobjeda, ali se vratio s dvije nove pobjede u studenom 2018. (Chidi Njokuani) i 2019. (Costello van Steenis).

Linker
27. travanj 2024 03:42