Ostalo

Northcutt se nakon najtežeg poraza u karijeri spušta za čak dvije kategorije!

Sage Northcutt
 Instagram
Nakon teškog nokaut poraza koji je doživio u svom debiju unutar ONE Championship promocije, Sage Northcutt spreman je za povratak. I to dvije kategorije niže od svog prošlog nastupa.

Sage Nortchutt za svoj je ONE debi imao najlakše moguće skidanje kilograma. Borio se u kategoriji do 84 kilograma, što je najveća težinska granica na kojoj je nastupio. Nije se usrećio, budući da je dočekao teški nokaut i slomljenu vilicu. Iskusni Cosmo Alexandre sjajno je pogodio borca kojeg je ONE doveo da bude jedna od njihovih najvećih zvijezda, a ovaj je istog trenutka završio na podu.

Gotovo godinu dana prošlo je od te borbe, a Nortchutt je nedavno krenuo s pravim treninzima. Iza njega je težak oporavak, ali isto tako i vrijeme koje ga je napunilo motivacijom.

"Uistinu mi sve nedostaje. Trenutno imam više vatre u trbuhu i želje za natjecanjem nego ikad. Želim se vratiti što je prije moguće", rekao je Sage u razgovoru za MMA Junkie, da bi onda dodao kako će se tim putem spustiti dvije kategorije niže od one u kojoj je odradio posljednju borbu:

"Još uvijek se oporavljam, ali ne mogu dočekati opet biti spreman boriti se. Vratit ću se tamo gdje sam krenuo i gdje ću biti snažniji, a to je kategorija do 70 kilograma. U UFC-u sam bio neporažen u toj kategoriji, bio sam 5-0. Mislim da je to moja prirodna kategorija. Tako ću se umjesto velter, što je u ONE-u 84 kilograma, boriti u perolakoj kategoriji, tj. do 70 kilograma."

ONE-ove granice kategorija podigle su se nakon smrtnog slučaja tijekom skidanja kilograma. No, dok god borci mogu birati u kojoj će nastupati, njima vjerojatno nije bitno kako se ista zove. Tako će Sage Northcutt ovim putem biti perolaka kategorije, što u UFC-u nikako ne bi mogao biti. Tamo je granica perolake, kao i u većini svjetskih promocija, 66 kilograma.

Linker
20. travanj 2024 10:35