Ostalo

Novi izazivač za titulu teške kategorije na londonskom KSW eventu

De Fries vs. Henrique
 KSW
Došlo je do promjene u glavnoj borbi KSW 50 priredbe koja se za dva tjedna održava u Londonu. Phil De Fries dobio je novog izazivača za titulu prvaka teške kategorije. Umjesto Damiana Grabowskog, to je Luis Henrique.

33-godišnji De Fries do sada je dva puta uspješno obranio KSW titulu teške kategorije, koju je u travnju prošle godine preoteo Michalu Andryszaku. Tako je dobio priliku novom obranom predvoditi jubilarnu KSW priredbu i to na svom domaćem terenu. U Wembley Areni se prvobitno trebao boriti protiv Damiana Grabowskog, no sad je dobio novog izazivača.

To će biti Luis Henrique, donedavno veliki potencijal UFC-ove teške kategorije koji taj status ipak nije uspio opravdati. U Octagonu je ovaj krupni Brazilac slavio dva puta u šest nastupa, a KSW debi upisao je na prošloj priredbi kad je savladao Andryszaka. Upravo trijumf nad bivšim prvakom mu je donio priliku da uskoči u ovu borbu i napadne titulu protiv jednog od najboljih grapplera teške kategorije na svijetu.

Još je malo vremena ostalo do 14. rujna i priredbe kojom KSW još jednom misli zaluditi Veliku Britaniju. Među mnogim uzbudljivim borbama nalazi se i druga obrana titule velter kategorije za Roberta Soldića. Hrvatski borac pokušat će zaustaviti svog izazivača, iskusnog Čeha Patrika Kincla.

Linker
20. travanj 2024 10:41