Ostalo

Objavljene nominacije za veliku ESPY nagradu, poznato tko može postati boksač i MMA borac godine

Daniel Cormier
Objavljene su nominacije za najveću američku sportsku nagradu ESPY, čija će se dodjela održati idućeg mjeseca. Po prvi put je kategorija borac godine podijeljena na dvije, tako da ćemo dobiti najboljeg MMA borca i najboljeg boksača. Pogledajte tko je u igri za vrijednu nagradu!

Veliko opće priznanje dobio je MMA kada je iz organizacije ESPY-a objavljeno da će se dosadašnja kategorija "borac godine" podijeliti u dvije, onu za boksača i onu za MMA borca godine. Nagrada je to koju je 2018. godine osvojio Terence Crawford, godinu ranije Demetrious Johnson, 2016. godine Conor McGregor, a prije njega Ronda Rousey i Floyd Mayweather jr. Ona više neće biti ista, no ovo je svakako najpošteniji način, ali i veliko priznanje borilačkom sportu ukupno.

U svakoj kategoriji nominirano je četiri borca ili borkinje, a izbor će na kraju biti vrlo zanimljiv i napet. Što se tiče boksača godine, svoju nominaciju osigurao je Canelo Alvarez, pobjednik meča protiv Gennadya Golovkina i vlasnik najvrjednijeg ugovora u povijesti sporta, zatim najdominantniji boksač današnjice Vasyl Lomachenko, a tu je i njegov prijatelj Oleksandr Usyk, koji je prošle godine postao apsolutni prvak lakoteške kategorije. Posljednji nominirani boksač je prošlogodišnji laureat, neporaženi pound-for-pound broj 1 borac po većini medija, Terence Crawford.

Što se tiče MMA-a, tu su svoju nominaciju zaradili svih troje dvostrukih prvaka. Prvak muhe i bantama Henry Cejudo, prvak teške kategorije, a donedavno i poluteške, Daniel Cormier te Amanda Nunes koja je zaustavila Cris Cyborg i tituli bantam kategorije pridodala onu u perolakoj. Posljednja nominacija pripada otkriću godinu, privremenom prvaku srednje kategorije, Israelu Adesanyi.

Dodjela će se održati 10. srpnja u Los Angelesu, a sve nominacije, uključujući one za sportaša i sportašicu godine, možete vidjeti na OVOM linku.

Linker
12. travanj 2024 07:18