Ostalo

Organiziran event UFC protiv Pridea, Strikeforcea i WEC-a

Quintet Ultra
 Quintet
Kazushi Sakuraba odlučio je unutar svog Quinteta organizirati priredbu koja će razveseliti sve borilačke romantičare. Quintet Ultra event donijet će duel timova UFC, Pride, WEC i Strikeforce promocija.

Velik je broj onih MMA fanova koji još uvijek ne mogu prežaliti Pride i UFC im nije nikad do kraja "sjeo". Iako je razlika u kvalitetni drastična u korist trenutno najveće svjetske borilačke promocije, Pride je imao "ono nešto". To nešto pokušat će se barem na neki način oživjeti na Quintet Ultra priredbi koja se održava 12. prosinca u Las Vegasu.

Prije svega vas valja podsjetiti što je to Quintet, odnosno one koji još nisu upoznati naučiti. Ukratko, quintet je timsko grappling natjecanje ekipa od po pet članova. Njihova ukupna težina ne smije premašiti 430 kilograma. Pobjednik jednog meča ona je ekipa koja uspije eliminirati svih pet boraca protivničke ekipe. U borilište prvo ulazi po jedan borac svake ekipe te njih dvojica nastupaju u sub only borbi. Ako nakon dogovorenog vremena (pet do sedam minuta) ne bude pobjednika, oba borca su eliminirani.

Ovog puta je osnivač Quinteta, Kazushi Sakubara, odlučio okupiti borce četiri legendarne promocije. To su UFC, Pride, WEC i Strikeforce, a za sada su najavljena po tri borca iz svake ekipe. Nismo pronašli podatak znači li to da će ovog puta uistinu nastupiti tročlane ekipe ili se još čeka po preostalu dvojicu, no imena su impresivna.

UFC će predstavljati Anthony "Rumble" Johnson, Sean O'Malley i Gilbert Burns. Sakuraba je u Pride ekipu stavio sebe, a pojačan je Takanorijem Gomijem i Gregorom Graciejem. Vrlo lako Strikeforce predstavljaju Gilbert Melendez, Jake Shields i Muhammed Lawal, dok uz vrlo jake snage dolazi i WEC. Njih će predstavljati Chad Mendez, Glover Teixeira i Cub Swanson. Osim toga, najavljen je u "superfight" u kojem će snage odmjeriti Gordon Ryan i Aleksei Oleinik.

Do sada niti jedan Quintet nije razočarao kvalitetom i uzbuđenjem pa ne bi trebao niti ovaj. A ako ste dugogodišnji borilački fan, samo spomen ovih promocija trebao bi dovesti do nekih emocija. Još ako ste fan grapplinga, 12. prosinca za vas je gotovo kao praznik. Pogledajte jednu od Quintetovih najava za ovu priredbu.

Linker
25. travanj 2024 13:52