Ostalo

Page, Kiely i sudac Miragliotta izbjegli kazne radi kaosa na meču u Dublinu!

Dan Miragliotta i Michael Page
Kaos u meču između Michaela Pagea i Richarda Kielyja će proći nekažnjeno. Sva trojica glavnih aktera su, naime, izbjegli suspenzije i novčane kazne.

Na Bellatorovom 4. europskom eventu, koji je prošlog vikenda održan u irskom Dublinu, Michael "Venom" Page je prekidom svladao Richarda Kielyja. Bila je to 15. profesionalna pobjeda za popularnog Engleza, uz samo jedan poraz. No, "trash talk" koji je prethodio dvoboju se nastavio i u samom kavezu gotovo od početka meča, a čitava stvar se u konačnici pretvorila u skandal. U jednom trenutku, na samom početku dvoboja, Kiely je pokazao MVP-u srednji prst, a sudac Dan Miragliotta je upozorio obojicu boraca. Vrlo brzo ih je morao opominjati i drugi put...

Pravi problemi su nastali kada je Page udarcem srušio Kielyja i spustio se da posao dovrši GNP udarcima pritom vrijeđajući svog protivnika. Miragliotta je u tom trenutku prekinuo akciju i uzeo je Pageu poen. Na kraju je Page nešto kasnije ipak slavio prekidom nakon sjajnog letećeg koljena. Sudac je ponovno morao intervenirati jer se Page nije mogao smiriti niti nakon što je sve bilo gotovo. Vrijeđao je i vikao. Navodno je i Miragliotta zaradio pokoju Pageovu uvredu, a navodno mu niti sam nije ostao dužan pa je u jednom trenutku britanskoj zvijezdi rekao - "ti si smeće".

Priredbu je regulirala Komisija koja nadgleda sve Bellatorove priredbe u Europi, a koju vodi Michael Mazzulli (Mohegan Tribe). On je proveo kratku istragu i za MMA Junkie potvrdio da neće biti kazni niti za Pagea i Kielyja, ali niti za Miragliottu. Naime, nitko od njih nije imao problema s ponašanjem u prošlosti, a čelnik Komisije je upravo to uzeo u obzir i uračunao kao olakotnu činjenicu. Kontroverzno oduzimanje poena Pageu je okarakterizirao kao slobodnu sudačku procjenu i nije vidio tu ništa sporno.

"Prvi put im je, pa ćemo im progledati kroz prste. Ako se ovo ponovi, onda je to već naš problem", naglasio je Mazzulli.

Linker
25. travanj 2024 14:28