Ostalo

Paul Daley dobio novog protivnika za subotnju borbu na Bellatoru 232

Paul Daley
 screenshot/Youtube
Paul Daley trebao se u subotnjoj sunaslovnoj borbi Bellator 232 priredbe boriti protiv Sabaha Homasija. Ipak, njegov protivnik doživio je ozljedu pa je došlo do promjene nakon koje će 'Semtexov' protivnik biti jedan od najiskusnijih Bellatorovih boraca, poznati 'brawler' Saad Awad.

Nakon što je u lipnju savladao Ericka Silvu i time prekinuo seriju od dva poraza, Paul Daley trebao je svoju treću ovogodišnju borbu odraditi u subotu 26. listopada na Bellator 232 priredbi. To će vjerojatno i učiniti, no ne protiv borca za kojeg se pripremao. Sabah Homasi otkazao je svoj nastup zbog ozljede, a promocija je reagirala tako što je angažirala Saada Awada.

36-godišnji Awad jedan je od najiskusnijih Bellatorovih boraca. Čak 19 puta do sada je nastupio na njihovih priredbama te se kroz to vrijeme susreo s gotovo svim najpoznatijim Bellatorovim članovima lake kategorije. Ipak, dva puta nastupio je i u velteru, a ovog puta će to biti na još većoj težinskoj granici, odnosno u međukategoriji do 78.5 kilograma. Naime, Awad je svoju posljednju borbu odradio prije samo dva i pol tjedna, kad ga je savladao Goiti Yamauchi. Ono što je loše po njega je činjenica kako je u toj borbi doživio treći poraz u nizu pa se prihvaćanje borbe protiv Daleya čini kao vrlo hrabar potez.

Daley je i dalje jedan od najpopularnijih britanskih MMA boraca, stand up ratnik koji je uvijek spreman fanovima pružiti ono po što su došli. Izbor Awada za njegovog protivnika raduje upravo zbog činjenice što je on također takav. Neovisno o tome koliko će ova borba trajati i kakav će biti ishod, možemo biti sigurni u to kako će obojica dati sve od sebe da borbu učine što otvorenijom, agresivnijom i zanimljivijom.

Ova borba inače je sunaslovna borba priredbe koju predvodi finale velikog turnira velter kategorije. Za titulu prvaka borit će se Rory MacDonald i Douglas Lima. Bit će to revanš njihovog sjajnog ogleda s početka prošle godine u kojem je pobjedu odnio MacDonald. No, ovog puta bi čak Lima mogao biti favorit, posebno ako ćemo gledati prema prethoda dva turnirska nastupa oba borca.

Linker
19. travanj 2024 22:09