Ostalo

PFL 6: Ishii unatoč porazu izborio play-off, Ante Delija eliminiran

Rosholt vs. Ishii
 screenshot
Završen je posljednji event regularnog dijela druge sezona PFL turnira, nastupima poluteškaša i teškaša. Event je predvodila borba Jareda Rosholta i Satoshija Ishiija u kojoj je japansko-hrvatski borac odradio jako loš nastup te je poražen odlukom sudaca. On unatoč tome ostaje u turniru i prolazi u doigravanje, no njegovim porazom je bez svog mjesta ostao Ante Delija.

PFL-ovi teškaši i poluteškaši priuštili su publici odličan program, gdje se moglo vidjeti koliko je svima stalo doći do što uvjerljivije pobjede i automatski time što bolje startne pozicije u drugom krugu. 16 boraca na kraju je tamo našlo svoje mjesto, a predstavnik Hrvatske među njima bit će Satoshi Ishii.

Program je otvoren poluteškašima. Jordan Johnson jednoglasnom je sudačkom odlukom savladao Sigija Pesalelija, no zahvaljujući nedovoljno dobro odrađenim PFL pravilima oba borca prolaze dalje. Naime, Pesaleli je izgubio i prvu borbu, no zbog pada vage svog protivnika je dobio tri boda. Iduća borba poluteške kategorije bila je između dva najbolja borca prvog kruga. Emiliano Sordi u njoj je nokautom u drugoj minuti savladao Bozigita Ataeva i odlazi u drugi krug s 11 bodova. Maxim Grishin također je nokautom u prvoj rundi savladao Mikhaila Mokhnatkina, a Viktor Nemkov podijeljenom je odlukom sudaca bio bolji od Rashida Yusupuva. Ipak, ova oba borca prolaze u idući krug. Tamo je svoje mjesto našao i prošlosezonski finalist Vinny Magalhaes, koji je polugom na ruci u prvoj rundi savladao Rakima Clevelanda. Kako izgledaju parovi doigravanja, pogledajte na grafici.

Što se tiče nama puno zanimljivijeg turnira teške kategorije, njega je sjajnom ekspresnom nokaut pobjedom nad Zekeon Tuinei-Wilyjem otvorio Alex Nicholson, čime je "Spartan" odmah osigurao dobru play-off poziciju. Denis Goltosv je nakon toga pokazao zašto ga smatraju prvim favoritom, nakon što je u drugoj rundi ugušio Kelvina Tillera, a onda je došla prva borba o kojoj je ovisio status Ante Delije. Francimar Barroso u njoj je jednoglasnom odlukom savladao Bena Edwardsa i time je Dubrovčanina u tom trenutku ostavio u igri.

Muhammad Dereese je nakon toga nokautom u prvoj rundi savladao Valdrina Istrefija, dok je Ali Isaev dominantno nadvladao Carla Seumanutafu i preostala je tek glavna borba eventa, između Jareda Rosholta i Satoshija Ishiija. Ishii je prije ove borbe već osigurao mjesto u doigravanju tako da mu je preostalo boriti se za Antu Deliju, koji bi u slučaju njegove pobjede prošao dalje te za što bolju poziciju i izbjegavanje sjajnog Denisa Goltsova. No, doživjeli smo razočaranje njegovom izvedbom i krajnjim ishodom.

Ishii se postavio defenzivno, što možda nije bio loš pristup, znajući da Rosholt mora ići po pobjedu, no udarački je bio vrlo pasivan. Vidjelo se to odmah od početka, budući da hrvatski borac nije previše napadao, što je Rosholtu dalo samopouzdanje i sigurnost u njegovim napadima. Odgovarao je Ishii dobro na skraćivanje distance i na klinč, no rušiti nije uspijevao. S druge strane, Rosholt je Ishiija rušio četiri puta, iako na podu nije uspijevao napraviti kontrolu. No, ono što posebno upada u oči je da je Rosholt na nogama bio ravnopravan Ishiiju te u nekim trenucima čak i bolji. Udaračke tehnike najlošiji su dio njegovog borilačkog repertoara i teško se sjetiti kad je nekoga nadmašio u borbi na nogama. No, ovog puta se to dogodilo protiv vrlo rezerviranog, pasivnog i ukupnog slabog Ishiija. Nažalost, ovim njegovim porazom najviše gubi Ante Delija, kojem tako njegov timski kolega nije uspio osigurati mjesto u doigravanju. Ante ovako postaje prva rezerva i može se jedino nadati odustajanju nekog od boraca, čime bi mogao ući u turnir doigravanja koji će se održati posljednjeg dana listopada.

Ishii u doigravanje ulazi s osme pozicije, gdje ga čeka strašni Denis Goltsov, koji je u potpunosti opravdao status favorita s dva fenomenalna nastupa.

Linker
22. travanj 2024 05:29