Ostalo

PFL objavio listu s deset pojačanja za novu sezonu, među njima Delijini potencijalni protivnici

Justin Willis i Mohammed Usman
 Instagram
PFL je već ranije najavio kako bi njihova treća sezona trebala biti najkvalitetnija do sada, a da su se bacili na posao po pitanju pojačavanja rostera najbolje svjedoči današnje predstavljanje čak deset pojačanja. Među njima su mnoga poznata imena koja će kroz PFL tražiti svoju priliku za povratak u svjetski vrh, ali i za osvajanje nagrade u iznosu od jednog milijuna dolara.

Nakon što je kao prvo veliko pojačanje PFL-a, još krajem prošle godine, predstavljan Rory MacDonald, promocija je sad javno otkrila još deset novih akvizicija na svom rosteru, osam boraca i dvije borkinje koji će pristupiti ovogodišnjem turniru. Njih je medijima predstavio predsjednik promocije Peter Murray.

"Ponosan sam što mogu poželjeti dobrodošlicu ovoj grupi visokorangiranih boraca u PFL. Polovica rostera za 2020. godinu bit će ispunjena novim talentima, a druga polovica najboljima iz prošle sezone. PFL borci za uspjeh moraju proći najteži test u današnjem MMA-u, boriti se pet puta u godini, da bi došli do pojasa i milijuna dolara nagrade. Uzbuđen sam što ćete imati priliku gledati naše nove akvizicije već 21. svibnja, kad naša sezona kreće", glasi njegova izjava, nakon koje su uslijedila predstavljanja.

Čak četiri najavljene prinove borit će se u lakoj kategoriji i svi su bivši članovi UFC-a te nekih drugih jakih promocija. Prvi među njima je 31-godišnji učenik Georgesa St-Pierrea, Olivier Aubin-Mercier (11-5). Ovaj borac iz Kanade bio je svojevremeno rangiran na UFC-ovoj ljestvici te je slavio sedam puta u svojih prvih devet borbi u Octagonu. Ipak, nakon toga je doživio niz od tri poraza te slijedom toga i otkaz. U PFL se vraća i Johnny Case (27-7-1), koji je nastupio kao zamjena u prvoj sezoni, a dolazi nakon nekoliko odličnih nastupa u Rizinu. I on je bivši član UFC-a koji je iz promocije ispraćen s omjerom 4-2. Preostala dva bivša člana UFC-a su Clay Collard (18-8), koji je posljednje bio član FFC-a te Marcin Held (26-7), bivši Bellatorov izazivač čiji je otkaz iz UFC-a bio veliko iznenađenje. Jedan od najboljih europskih grapplera trenutno je u nizu od četiri pobjede, od čega je tri ostvario u jakoj ACA promociji.

Dva pojačanja stižu u žensku laku kategoriju, kao konkurencija Kayli Harrison. Prva je Cindy Dandois (15-5), vrlo poznata 35-godišnja Belgijka s do sada raznim osvojenim titulama. Druga je bivša košarkašica Laura Sanchez (1-0) koja je nedavno upisala uspješan MMA debi. Toj kategoriji se ranije pridružila Mariana Morais, osvajanjem posebnog turnira organiziranog u Brazilu.

Perolaku kategoriju pojačava Bubba Jenkins (14-4), bivši vrhunski koledž hrvač te svojevremeno jedna od Bellatorovih zvijezda, a zanimljivo ime dolazi u polutešku. To je Jordan Young (11-1), borac koji je zbog PFL-a odlučio napustiti Bellator, gdje je slavio u šest od sedam nastupa. Čak devet od svojih 11 pobjeda ostvario je prisiljavanjem na predaju.

Nama najzanimljivija ipak je teška kategorija koja je za sada dobila dva velika pojačanja, čime će put Ante Delije prema tituli biti dodatno otežan. Prvi od njih je Justin Willis (8-2), pridošlica iz UFC-a gdje je bio smatran jednim od najvećih potencijala, posebno nakon što je slavio u svoja prva četiri nastupa u Octagonu. "Big Pretty" je nakon toga ipak doživio poraz od Curtisa Blaydesa, da bi UFC sve šokirao odlukom da mu ne produže ugovor. Dana White je tada objasnio kako ne namjeravaju produžavati ugovore borcima koji nemaju šanse ikad postati prvaci te je naravno bio ismijan od strane MMA javnosti. Radi se o vrlo opasnom borcu koji će automatski postati možda i glavni favorit u ovoj kategoriji. Drugi teškaš je Mohhamed Usman (6-1), 30-godišnjak koji je prije svega poznat kao brat UFC-ovog prvaka velter kategorije, Kamarua Usmana. Ovaj vrlo snažni borac dolazi nakon serije od tri pobjede u Titan FC promociji.

Prva priredba u ovoj godini najavljena je za 21. svibnja, a za sada se tek špekulira kako će na njoj nastupiti borci perolake kategorije te da će program predvoditi prvak, Lance Palmer. No, još uvijek ništa nije službeno potvrđeno po tom pitanju, kao što se ne zna niti koji će kategoriju upariti zajedno sa svojom inače težinski najslabijom.

Linker
25. travanj 2024 08:47