Ostalo

PFL stavio početak svoje sezone na čekanje

Ante Delija
 screenshot/PFL
Profesional Fighters League promocija pridružuje se onima koji su odlučili svoje programe staviti na čekanje i pomno promatrati situaciju s koronavirusom u svijetu. Tako još uvijek nije sigurno kad bi trebala krenuti njihova treća sezona.

PFL za sada nije objavio kad bi službeno trebala krenuti njihova treća sezona, no pretpostavljalo se da će to biti po uzoru na prošle dvije sezone te da bi prva priredba trebala biti održana posljednjeg tjedna u svibnju ili prvog tjedna u lipnju. Iako ga nisu objavili, oni su kalendar imali, no trenutno su odlučili u potpunosti odustati od svih planova i promatrati situaciju.

Iz promocije su tako najavili kako su svjesni situacije u svijetu te da im je u prvom planu sigurnost i zdravlje boraca, ali i djelatnika promocije. Dodali su kako će program biti posložen čim bude postojala mogućnost za to te se nadaju da će se sezona održati bez problema.

Srećom po njih, PFL ima prednost da to kraja godine trebaju održati tek deset priredbi. Njihov prošlosezonski sistem bio je takav da su tri priredbe prvog kola održane od 9. svibnja do 6. lipnja, drugo kolo od 25. srpnja do 11. kolovoza te doigravanja od 11. do 31. listopada. Slično je bilo godinu ranije, s tim da su prva dva kola tada održana gotovo mjesec dana kasnije. Finala obje sezone održavala su se posljednjeg dana u godini.

Prema nama dostupnim informacija, Ante Delija i dalje je član ove promocije te će nastupiti u novoj sezoni. PFL to još uvijek nije objavio, budući da je pandemija koronavirusa izbila taman u situaciji kad su krenuli s objavama ovosezonskih boraca. Čak su se pojavile i neke neslužbene informacije kako bi mu protivnik u prvom kolu trebao biti bivši UFC borac Justin Willis, no to nije bilo potvrđeno niti od jedne relevantnije strane. Ante će, kao i svi, morati pričekati normalizaciju situacije, nakon čega će se znati puno više.

Linker
19. travanj 2024 04:22