Ostalo

Posljednji nastup Fedora u Japanu: Protiv 'Rampagea' 29. prosinca?!

Fedor Emelianenko
Ako ste ljubitelj legendarne japanske MMA promocije Pride, vjerojatno će vas ova vijest oduševiti. Jer informacija da će Bellator organizirati obračun Fedora Emelianenka i Quintona "Rampage" Jacksona 29. prosinca u Japanu je kao naručena za "old school" MMA fanove željne malo Pride nostalgije.

Reporter Josh Gross je javnosti preko svog službenog Twittera otkrio da je priredba, za koju se ranije tek pretpostavljalo da bi trebala biti organizirana, sada vrlo izgledna.

Radi se o već ranije najavljenom "velikom borilačkom vikendu" u suorganizaciji RIZIN-a i Bellatora koji bi trebao ponuditi i "champ vs champ" dvoboje. Šuškalo se i o meču između Jirija Prochazke i ili Ryana Badera ili Phila Davisa. Taj bi dvoboj trebao predvoditi završni event godine zakazan samo dva dana kasnije, odnosno 31. prosinca.

"Sada je vrlo izgledno da će Bellator održati svoju priredbu 29. prosinca u Japanu. Razgovara se o glavnoj borbi između Rampage Jacksona i Fedora Emelianenka. Čini se kako će taj meč biti oglašavan kao posljednji nastup Rusa u Japanu", napisao je Gross na svom Twitteru.

Fedora smo posljednji put u akciji gledali u samom finalu teškaškog Grand Prixa u Bellatoru kada je poražen nokautom od Ryana Badera. To je bio prvi poraz za slavnog Rusa nakon dva uzastopna slavlja (Mir, Sonnen), a nakon još jednog bizarnog poraza od Matta Mitrionea. Naime, u meču protiv Badera Emelianenko je pao od prvog udarca koji je Bader bacio, a u meču protiv Mittrionea je pao "dvostruki nokdaun" nakon čega se Mitrione brže pribrao i s još dva udarca dovršio velikog Fedora. 42-godišnji Rus u profi karijeri ima 38 pobjeda i 6 poraza. Iako se nakon posljednjeg poraza još jednom špekuliralo da bi to mogao biti i njegov konačni borilački kraj, Emelianenko je odlučio dodatno produljiti karijeru unatoč tome što više nije niti sjena "Posljednjeg Imperatora".

"Rampage" s druge strane, u zadnjem nastupu ima pobjedu protiv Wanderleija Silve s Bellatora 206. Od kada je stigao u promociju Scotta Cokera (s jednim izletom natrag u UFC), Jackson ima pet pobjeda i dva poraza. Ukupno u karijeri ima 38 pobjeda i 13 poraza.

Linker
25. travanj 2024 21:56