Ostalo

Povratak senegalske 'zvijeri', viralna senzacija Reug Reug protiv neporaženog ruskog teškaša lovi novu pobjedu!

 screenshot
Nakon impresivnog prvog MMA nastupa nevjerojatno snažnog senegalskog hrvačkog prvaka, Oumara Kanea poznatog kao Reug Reug, fanovi su poželjeli što prije vidjeti ga ponovno u akciji. Promocija u kojoj je i debitirao, francuski Ares Fighting Championship, želju će im ispuniti. Reug Reug je ugovorio borbu za njihovu drugu priredbu, na kojoj će ga čekati ozbiljan ispit u obliku neporaženog ruskog teškaša, Ivana Romanova.

Sama pojava Reuga Reuga instantno je zaintrigirala svjetsku MMA zajednicu. Snimke njegovih hrvačkih nastupa u Senegalu otkrivale su kako je ovaj teškaš nevjerojatno snažan čovjek koji bi itekako imao što ponuditi u profesionalnom MMA-u. Njegov prvi nastup u Ares FC promociji to je potvrdio. 27-godišnji 120 kilograma teški borac debitirao je sredinom prosinca protiv vrlo dobrog francuskog borca, Sofianea Boukichoua. Ovaj Kaneu nije uspio parirati te je borba završena početkom druge runde. Posebno impresivno izgledala su bacanja koja je Senegalac izveo i na koja njegov protivnik nije imao nikakvog odgovora.

Naravno, pokazao je on i puno rupa u svom stilu borbe, prije svega na tehničko-udaračkom polju, no potencijal nikome nije sporan. Fanovi su ga zbog toga htjeli što prije ponovno vidjeti u akciji, a Ares će im to ostvariti već na svojoj drugoj priredbi. Ona će se održati 3. travnja u Briselu, a protivnik senegalskom borcu bit će Ivan Romanov iz Rusije.

O Romanovu nema puno informacija osim činjenice kako je slavio u svih pet do sada odrađenih profesionalnih MMA borci te kako ima 105 kilograma na 187 centimetara visine. Ovo će mu biti prva borba izvan Rusije, a odmah će to odraditi na velikoj sceni uz izravan prijenos na UFC Fight Pass servisu, s kojim Ares promocija ima ugovor o emitiranju.

Ares Fighting Championship ambiciozna je MMA promocija koja bi zapravo trebala procvjetati nakon što se MMA u Francuskoj službeno legalizira. Već sad su potpisali ugovore s nekim globalnom poznatim imenima koji će nastupiti na njihovim priredbama, no niti jedan nije izazvao toliko interesa kao Reug Reug. On bi tako trebao biti zvijezda oko koje će graditi svoju publiku.

Linker
16. travanj 2024 22:00