Ostalo

Predsjednik Bellatora: 'Prvi put otkazujem priredbu, ne bih si mogao oprostiti da se netko od nas razboli'

Scott Coker
 Youtube/Bellator
Nakon što je Bellator bez previše dvojbi otkazao sve svoje priredbe do lipnja, takvu odluku objasnio je njihov predsjednik Scott Coker.

Bellator je jučer napravio drastičan potez otkazavši sve svoje priredbe, minimalno do lipnja. To ih u potpunosti razliku od UFC-a, koji se nada već ovog mjeseca krenuti sa svojim priredbama te je Dana White uvjeren kako je MMA prvi sport koji će se vratiti u normalu. Priča s drugačijim postupcima Bellatora i UFC-a po pitanju trenutne epidemije od početka je različita. Naime, prije dva i pol tjedna, obje promocije imale su na rasporedu održavanje priredbe.

No, Bellator je svoj 241. program, planiran za 13. ožujka, otkazao samo nekoliko sati prije nego je sve trebalo krenuti, dok je UFC dan kasnije pred praznim tribinama održao Fight Night u Brasiliji. Nešto o odluci da se spomenuta priredba otkaže rekao je Bellatorov predsjednik Scott Coker u razgovoru za DAZN prije nekoliko dana.

"Činilo mi se kako je ovaj virus počeo utjecati na naše zaposlenike. Ono što želim reći je to da smo imali sastanak na kojem sam rekao ljudima da imaju pravo otići kući ako se ne osjećaju sigurnima. Neki su željeli to napraviti i biti sa svojim obiteljima, tako da je to utjecalo na naš tim. Nismo znali što će predsjednik reći tog dana, mnogi su mislili kako će biti automatski zabranjena internacionalna putovanja i rijetko tko je mogao biti miran, mnogi su bili u panici oko toga kako će otići kući. Mi imamo borce iz raznih dijelova svijeta i nije nam bilo lako, tako da smo u jednom trenutku sve otkazali", objasnio je, da bi onda dodao dio iz kojeg je lako zaključiti zašto su se odlučili i na ovaj jučerašnji potez:

"To je nešto za što se osjećam odgovornim. Ovo je posao i postoji neka brojka koju mi moramo ostvariti. No, vjerujem da ćemo doći do toga, iako to sad nije primarno. Da se netko od nas razbolio ili inficirao, mislim da bih teško živio s tim do kraja života, jer bi moja odluka bila ono što je do toga dovelo. Brojke su jedno. Ovo je posao ljudi. Ljudi su posao. To je ono u što sam uvijek vjerovao i to je ono kako sam vodio sve svoje tvrtke kroz godine. Ovo je prva priredba koju sam ikad otkazao, no u tom trenutku je to bila jedina prava odluka."

Među tri otkazane priredbe nalazi se i jedna koja je trebala sadržavati jedan od najboljih popisa borbi u povijesti promocije. No, Coker vjeruje kako će za te borbe biti vremena. Sad mu je primarno sve svoje borce i zaposlenike zadržati zdravima i na sigurnom.

Linker
20. travanj 2024 22:02