Ostalo

Prešao na mračnu stranu: Policija uhitila MMA superheroja 'Phoenixa Jonesa'

 Screenshot (YouTube)
Jedan zanimljiv zaokret dogodio se ovih dana. 'Phoenix Jones', samoprozvani superheroj iz stvarnog života kojeg je MMA zajednica najbolje upoznala preko njegovih nastupa za World Series of Fighting, uhićen je ranije ovog mjeseca u King Countyju (Washington), javlja televizijska postaja KOMO.

Policija je osobu pravog imena Ben Fodor uhitila zbog prodaje droge, konkretnije MDMA-a i kokaina.

Prema informacijama kojima raspolaže KOMO, 'Phoenix Jones' prvo je prodao 7.1 grama MDMA-a tajnom agentu policijske stanice iz Seattlea, da bi zatim s njim dogovorio i buduću 'suradnju'.

Njihova druga razmjena stigla je 9. siječnja kada su Fodor i njegova navodna suradnica Andrea Irene Berendsen uhićeni u akciji prilikom koje je kod njih pronađeno i sedam vrećica kokaina.

Fodoru ovo nisu prvi problemi sa zakonom budući da je već osam puta uhvaćen da vozi s nevažećom vozačkom dozvolom.

Prema dostupnim informacijama, Fodor je pušten 11. siječnja te ga čeka saslušanje zakazano za 3. veljače.

Ova priča privukla je pozornost jer se Fodor već godinama predstavlja kao borac protiv kriminala koji održava red na ulicama Seattlea. Upravo iz tog 'posla' stiže i nadimak koji ga je proslavio.

Kao MMA borac, 'Phoenix Jones' upisao je sedam pobjeda tri poraza i jedan neodlučeni ishod. Veliku pozornost u borilačkom svijetu dobio je kada se nastupajući za WSOF obračunao sa svojim bratom Carosom Fodorom koji ga je u srpnju 2016. svladao jednoglasnom sudačkom odlukom.

Posljednji put u akciji gledali smo ga u listopadu 2017. godine kada ga je porazio Austin Vanderford, danas nekima poznatiji i kao muž popularne Paige VanZant.

Linker
19. travanj 2024 14:55