Ostalo

Previše krvi u kavezu! Borci se toliko isprebijali da je sudac zaustavio i poništio meč! "Nikada nisam takvo što vidio, bilo je gotovo pa komično!"

Neviđena situacija dogodila se prošlog vikenda na Cage Warriors 106: Night of Champions priredbi u Londonu. Borba za titulu između Rossa Houstona i Nicolasa Dalbyja postala je toliko krvava da je sudac jednostavno odlučio prekinuti meč i poništiti ga u "no contest."

U glavnoj borbi večeri prvaci Houston i Dalby borili su se u meču za ujedinjenje titula u velter kategoriji. Borba koja je puno obećavala pretvorila se u krvavi rat takvih razmjera da je i iskusni sudac Marc Goddard priznao kako u 15 godina suđenja nikada nije vidio nešto takvo.

Već u prvoj rundi Houston (8-0) je pogodio laktom koji je napravio veliku posjekotinu na lijevoj sljepoočnici Dalbyja (17-1-3). "Cuttman" je pod pauzom između rundi uspio zatvoriti posjekotinu i meč se nastavio.

U drugoj rundi Danac je uzvratio uslugu te je udarcem slomio nos Houstona koji je počeo ispuštati ekstremne količine krvi po kavezu. U trećoj rundi borci su bili toliko krvavi, a podloga toliko skliska da je Goddard odlučio poništiti borbu. Borci su tako zadržali svoje titule i dogovorili da će pitanje unificiranog prvaka riješiti revanšem.

U intervjuu za MMA Fighting Goddard se osvrnuo na ovu nesvakidašnju situaciju i opisao kako je izgledala iz njegove perspektive.

"Negdje sredinom treće runde primjetio sam da borcima zbog količine krvi postaje poprilično teško držati poziciju na podlozi. Pozvao sam doktora i on je rekao kako je u toj fazi još uvijek bilo sigurno nastaviti borbu. Kada sam posljednji put zaustavio borbu, vidio sam da je Ross imao rupu na vrhu nosa koji je bio teško slomljen. Kada je bio na leđima krv mu je išla u oči, gutao je krv, aspirirao je krv. Nije samo gutao krv već ju je udisao kroz pluća. Nicholas je bio na njemu, a on je bio teško posječen. Sve je bilo užasno sklisko."

Sudac je objasnio kako je prekinuo meč jer su borci jednostavno bili previše ozlijeđeni iako nisu odustajali od borbe. Također, postojala je opasnost da se bilo tko u kavezu posklizne i pretrpi daljnje ozljede.

"Razlog zašto sam prekinuo meč je taj što su oba borca imala nepravednu prednost. Jedan je teško krvario i mogao sam prekinuti meč u korist drugoga. Obojica su teško krvarili. Bilo je gotovo pa komično. Ja sam se umalo poskliznuo. Mogao sam slomiti gležanj. Ne bi me bilo briga da jesam, ali stalo mi je da se to ne dogodi borcima."

Linker
18. travanj 2024 08:23