Ostalo

Provjerili smo tko je favorit u velikom finalu Bellatorovog Grand Prixa!

Rory MacDonald vs. Douglas Lima
 screenshot/Bellator
Bellator je prije nekoliko dana napokon otkrio lokaciju i vrijeme finala Grand Prixa u velter kategoriji da bi se zatim za vrijeme Bellatora 225, koji se održao proteklog vikenda, licem u lice sučelili prvak Rory MacDonald i drugi finalist, a ujedno i bivši šampion, Douglas Lima.

Kladionice su brže bolje u svoju ponudu uvrstile ovaj par, a mi smo odlučili provjeriti tko je favorit. Iznenađujuće ili ne, ta uloga ovaj put pripada Brazilcu Limi, dok je ona autsajdera pripala bivšem UFC "contenderu". Razlog je vjerojatno način na koji su obojica stigla do finala Grand Prixa. I dok se MacDonald mučio te je na jedvite jade prošao Fitcha i Gracieja, Lima je bio impresivan te je do završnice stigao s dva nokauta protiv Koreshkova i Pagea.

U ovom trenutku na pobjedu bivšeg prvaka koeficijent se kreće oko 1.57 što znači da je Lima priličan favorit. Ukoliko smatrate da će MacDonald i drugi put pobijediti Brazilca, kvota na takav ishod se kreće oko 2.40. Podsjetimo da je upravo protiv Lime MacDonald osvojio Bellatorov pojas prije otprilike godinu i pol dana. U meču godine, kada govorimo o Bellatorovom kavezu, Kanađanin je slavio odlukom sudaca u vrlo gustom obračunu koji je mogao otići na obje strane.

"Nadam se da ću sam sebi olakšati stvari za iduću borbu. Trenirat ću naporno i bit ću spreman za najbolju borbu. Želim ga ovaj put završiti i probrinuti se da nema nikakvih kontroverzi oko pobjede", izjavio je kanadski MMA borac nakon sučeljavanja s Limom na Bellatoru 225.

"Osjećam se sjajnom sretan sam! Jedva čekam da se stvari zakotrljaju i da vratim svoj pojas u svoje ruke", dodao je Lima.

Dugo iščekivano finale Bellatorovog Grand Prixa, a ujedno i revanš meča iz 2018. će se održati 26. listopada na Bellatoru 232. Osim pojasa prvaka velter kategorije i pojasa Grand Prix pobjednika, ulog je i milijun dolara.

Rory MacDonald vs. Douglas Lima 2.40 - 1.57

Linker
20. travanj 2024 04:44