Ostalo

Ragbi zvijezda pred debi u Bellatoru: 'Strah me i to jako!'

James Haskell
 Instagram
Nova Bellatorova britanska zvijezda, James Haskell, u MMA je prešao nakon što se umirovio kao ragbi igrač. I to potpuno neplanski, zapravo je ideja za njegovo bavljenje slobodnom borbom došla od strane promocije u čijem će kavezu nastupati.

Možda vam ime James Haskell u startu ne znači gotovo ništa, no u Velikoj Britaniji, ali i svim državama gdje je ragbi popularan sport, ono itekako puno znači. Ova velika zvijezda jednog od najstarijih sportova na svijetu odnedavno je postala MMA borac. I to član Bellatora.

"Imam veliki interest i pravu strast za ovo. Došao sam svojoj supruzi s idejom i nije joj nije zabavno, gledala me kao da sam poludio. Prvo što sam napravio je da sam uzeo telefon i nazvao London Shootfighters, ekipu s kojom treniram otkad sam imao 21 godinu. Gledali su me kako tamo treniram pa sam ih pitao što misle o tome da probam. Jednoglasno su me podržali i dogovorio sam da će me oni pripremati", ispričao je Haskell što je napravio kad se pojavila ponuda Bellatora, a prenosi MMA Fighting.

Nije bilo lako odlučiti se na tako nešto, iako trenira već 15-ak godina. Ponajviše zbog toga što je trening potpuno drugačija stvar od borbe dva čovjeka, gdje je ovom drugom cilj da te ozlijedi.

"Napustio sam jedan vrlo intenzivan i težak sport, a sada odmah idem u nešto slično, a zapravo nepoznato. Moram priznati kako je prisutna velika doza straha. Oni koji kažu da ih nije strah lažu ili su ludi. Ja se prije svega želim testirati. Uvijek sam volio borilački trening. No, MMA je jedna potpuno druga stvar od svega što sam do sada radio. Jer sve to moraš upotrijebiti u situaciji gdje te netko pokušava udariti laktom, šakom ili koljenom u lice. Za mene je to pravi test", ispričao je Haskell.

Još uvijek nije poznato kad bi Haskell trebao debitirati. Zna se samo kako to neće biti užurbano, budući da je sam izjavio kako svoj debi namjerava dočekati spreman. No, isto tako možete biti sigurno kako će se Bellator pobrinuti za matchmaking koji će mu maksimalno olakšati prvo iskustvo borbe u kavezu.

Linker
26. travanj 2024 08:20