Ostalo

'Rumble' objasnio zašto je došlo do razlaza s UFC-om i kako je pao dogovor s Bellatorom

Anthony Johnson
 Instagram
Bivši UFC-ov izazivač prekinuo je nagađanja i odlučio sam ispričati kako se odvijala cijela priča

Anthony Johnson dugo je najavljivao svoj povratak MMA-u i očekivalo se da ćemo ga ponovno vidjeti u UFC-ovom Octagonu, ali na iznenađenje mnogih, 'Rumble' je kao svoje novo borilište izabrao Bellatorov kavez.

Dana White nije nam dao previše detalja u svojoj prvoj reakciji na ovu vijest. Predsjednik UFC-a tek je rekao da o Johnsonu misli sve najbolje i da njemu u ovim trenucima nije odgovaralo da ostane s promocijom.

A zašto se odlučio na taj potez, Anthony je objasnio u intervjuu za MMA Fighting. Kako stvari stoje, 'Rumble' je napustio Whitea i društvo jer želi voditi posao izvan borilačke karijere, a to, po njegovoj procjeni, uz nastupe u promociji poput UFC-a, nije bilo izvedivo.

"Između mene i UFC-a nikada nije bilo neke zle krvi, negativnosti ili spora. Stvarno imam puno poštovanja prema toj organizaciji, Dani Whiteu, ali braći Fertitta koja su nas dovela toliko daleko. No sada sam jednostavno izabrao drugi put. U jednom sam drugom poslu koji uključuje kanabis i pokušavam paralelno raditi više stvari. A UFC je tu puno stroži od drugih promocija. Tako vode posao i to se mora poštovati. I definitivno poštujem njihova pravila, ali i oni su pokazali da poštuju mene te mi pružili priliku da ispitam druge opcije. Stvarno je sve to odrađeno uz jedan zajednički dogovor i puno poštovanja", objašnjava Johnson.

Anthony 'Rumble' Johnson (top) of the US fights with Alexander 'The Mauler' Gustafsson of Sweden in their UFC light heavyweight mixed martial arts at Tele2 Arena in Stockholm, Sweden, on January 24, 2015. AFP PHOTO / TT NEWS AGENCY /Jessica Gow /  SWEDEN OUT (Photo by JESSICA GOW / TT NEWS AGENCY / AFP)
JESSICA GOW / TT NEWS AGENCY / AFP
Anthony Johnson i Alexander Gustafsson

Jednom kada je oslobođen ugovora, slavni nokauter dobio je nekoliko ponuda, a u konačnici se odlučio za onu Bellatorovu.

"Imam najboljeg menadžera - Alija Abdelaziza. A koliko znam, on je uglavnom sa svima u dobrim odnosima i on je taj koji me doveo do Bellatora. Bilo je tu i drugih zainteresiranih organizacija, ali slijedio sam osjećaj. Bellator je lijepo mjesto, a sviđa mi se i Scott Coker. Čovjek je napravio neke sjajne stvari, ima poštovanja, a čuo sam i da se dobro odnosi prema svojim borcima. Veselim se našoj suradnji", zaključio je 'Rumble'.

Linker
25. travanj 2024 15:26