Ostalo

'S Jonesovim prelaskom u tešku, borba na Bellatoru 244 mogla bi odrediti najboljeg poluteškaša svijeta'

Jones vs. Bader
 screenshot
"S obzirom na moja postignuća, a nije da ih nisam imao..."

Jon Jones i Daniel Cormier godinama su smatrani najboljim poluteškašima svijeta, ali sada smo u situaciji kada niti jedan niti drugi ne nastupaju u toj kategoriji.

DC je još nakon pobjede nad Volkanom Oezdemirom (2018.) prešao u tešku kategoriju te nakon četiri meča, od čega je tri odradio sa Stipom Miočićem, objavio kraj jedne bogate karijere. S druge strane, Jones je ovoga tjedna potvrdio da napušta svoju titulu, a usput i najavio transfer među teškaško društvo.

Pa tko je onda trenutno najbolji poluteškaš svijeta? Iz UFC-a bi vam vjerojatno rekli da ćemo odgovor na to pitanje dobiti 26. rujna kada će se u Octagonu sastati Dominick Reyes i Jan Blachowicz, ali društvo iz Bellatora također će nešto reći na tu temu.

Razgovarajući ovoga tjedna s MMA Junkie portalom, Ryan Bader kazat će kako bi vrlo lako najboljeg poluteškaša svijeta mogli dobiti nakon borbe njega i Vadima Nemkova. Znači, već u ranim subotnjim satima kada je na rasporedu Bellator 244 priredba.

"DC se umirovio nakon sjajne karijere, a on je uvijek bio u vrhu. Onda, očito, imate Jona Jonesa koji je jedan od najboljih svih vremena i netko zbog koga je, po mom mišljenju, cijela kategorija bila u njegovog sjeni. On prelaskom u tešku otvara to pitanje", započeo je bivši UFC-ov borac, a danas Bellatorov prvak u poluteškoj i teškoj kategoriji.

"S obzirom na moja postignuća, a nije da ih nisam imao, i kad dodamo tome da sam konstantno u TOP 5... Gledajte, strašno sam napredovao kao borac otkako sam došao ovdje i, da, smatram da bi se moglo pričati o tome da je pobjednik ove borbe trenutno najbolji poluteškaš svijeta", zaključio je Bader.

Ryan je tijekom karijere imao priliku odmjeriti snage s Jonesom. Njih su se dvojica obračunali davne 2011. i tada je 'Bones' slavio gušenjem u drugoj rundi te tom pobjedom izborio napad na titulu koju nikad nakon toga nikad nije izgubio, barem ne u Octagonu.

Bader je, spomenimo, imao poveznica i s Cormierom protiv kojeg se trebao boriti 2015., ali je UFC tada otkazao taj meč kako bi DC-ja spojio s Anthonyjem Johnsonom u okršaju koji je donio novog prvaka.

Što vi mislite, tko je trenutno najbolji poluteškaš na svijetu?

Linker
25. travanj 2024 07:10