Ostalo

Scott Coker iznio planove za kraj Fedorove karijere: 'Znam što zaslužuje najveći svih vremena'

Scott Coker i Fedor Emelianenko
 Screenshot/Youtube
Cijela 2020. godina završila je bez ijedne borbe Fedora Emelianenka

Oproštajna turneja Fedora Emelianenka započela je krajem prošle godine u Japanu, kad je legendarni ruski teškaš savladao Quintona "Rampagea" Jacksona. Očekivalo se kako će u 2020. godini odraditi još dvije borbe i završiti svoju veliku karijeru, no zbog pandemije do njegovog nastupa nije došlo. Kad se Bellator pokrenuo i krenuo s priredbama, predsjednik promocije Scott Coker izričito je odbio Fedoru organizirati borbu u trenutnim uvjetima.

"Ja uistinu ne želim da Fedorova posljednja borba bude samo pred službenim osobama i u izoliranim uvjetima. Uistinu želim da Fedor karijeru završi pred 30 tisuća ljudi u Moskvi. Bila bi to prva Bellatorova priredba u Rusiji. Za njega bi to bio veliki povratak. Mislim da najveći borac svih vremena, što Fedor svakako je, trebao svoju posljednju borbu odraditi kod kuće", rekao je Coker za MMA Junkie.

Fedor je ove godine napunio 44 godine. Kako je cijelu karijeru podosta zatvoren prema medijima, nismo uspjeli saznati kakav je njegov stav prema idućem nastupu. Kad si u tim godinama, svaki dan čekanja sigurno ima utjecaja na performanse.

Coker se nada kako će zbog svega toga uskoro biti u prilici odraditi svoje planove.

"Nadam se da će cjepivo uskoro početi sređivati situaciju i da ćemo moći vratiti publiku. Ja već jako dugo čekam da se sve ovo smiri, da bi se Fedor mogao boriti. Sad se to bliži te vidim svjetlo na kraju tunela i odlazak pandemije. Ja sam spreman čekati i onda napraviti pravu stvar na stadionu. Želim napraviti nešto veliko za njega, on je kralj koji se vraća na bojište", zaključio je svoje namjere Coker.

Linker
23. travanj 2024 16:19