Ostalo

"Scott Coker me prisilio da se borim, dobio bih cipelu da sam odbio"

 Screenshot
Rory MacDonad je nakon posljednjeg meča posumnjao u sebe i nastavak svog borilačkog puta. Nakon što je s Jonom Fitchom odradio neodlučen dvoboj na Bellatoru 220, još je u kavezu, za vrijeme intervjua,  ustvrdio da nije siguran hoće li nastaviti svoju borilačku karijeru. To je ipak učinio pa ćemo ga noćas na Bellatoru 222 gledati u polufinalu Grand Prixa velter kategorije protiv Neimana Gracieja.

Mnogi su se pitali što se promijenilo i zašto je MacDonald nastavio svoj put u turniru? Prije samo mjesec i pol dana je ozbiljno sumnjao u sebe, a sada najavljuje da će se popesti na tron.

U razgovoru za poral MMAJunkie Kanađanin je otkrio da je čelnik Bellatora Scott Coker vršio pritisak na njega i prisilio ga da se bori prema rasporedu, odnosno da nastupi na Bellatoru 222 u Madison Square Gardenu.

"Rekli su mi u osnovi - moraš se boriti ili nećeš ostati u turniru", otkriva MacDonald i dodaje:

"Ja nisam bio voljan nastupiti..."

Ne samo da bi izbacivanjem iz turnira ostao bez prilike osvojiti milijun dolara, MacDonald bi ostao i bez svog pojasa Bellatorovog prvaka u velter kategoriji. To nije mogao dopustiti.

"Dobio bih cipelu. Tako da sada idem pokazati svima da kada me stisnu pritiskom, ja ću se vratiti još jači i pokazati da sam prvak!", odlučan je šampion.

Iako je MacDonald znao raspored unaprijed, sada sumnja u svoje prvotne odluke jer smatra da nije bilo dovoljno vremena između mečeva za propisan oporavak.

"Ne bih imao ništa protiv da je meč bio kasnije, možda u srpnju. Nisam bio siguran hoću li imati dovoljno vremena za oporavak i pravi trening. Ili ću uglavnom sjediti bez pravog sparinga. Tako da sam pomislio da bi možda bilo bolje da se borim kasnije. Nisam znao kako ću brzo zacijeliti. Ali su nasreću sve ozljede zacijelile na vrijeme, hvala bogu", objašnjava Kanađanin i za kraj daje još par riječi o protivniku Gracieju.

"Bori se za svjetsku titulu tako da ga nikako ne smijem potcijeniti. Trenutačno ima devet mečeva, jednom sam i ja bio borac u njegovoj ulozi, kao što ju on sada ima. Išao sam prema vrhu, a vjerojatno su svi ti veterani mislili da će me lagano zdrobiti."

"Ja zato ne gledam na taj način. Borim se za svjetsku titulu i uvijek ću dati sve od sebe neovisno protiv koga se borio."

Linker
20. travanj 2024 05:50