Ostalo

Sramota za PFL-ove borce: Čak trojica polufinalista s istog eventa pala na doping testu!

Glaico Franca
 Screenshot (YouTube)
Dogodila se prava katastrofa za čak trojicu PFL-ovih polufinalista ovogodišnjeg natjecanja. Glaico Franca, Luis Rafael Lauertino i Ramsey Nijem su pali na doping testu, otkriva ESPN.

Jako rijetko se događa da na jednoj priredbi čak trojica boraca ne prođu doping test. No, i to se dogodilo nakon PFL-ovog eventa koji je održan 17. listopada. Podsjetimo kako su Nijem i Laurentino ispali već u četvrtfinalu, dok je Franca najprije svladao Fialha, prije nego što je u drugom nastupu iste večeri izgubio od Davida Michauda. Sada mu je i pobjeda protiv Fialha upitna i trebala bi biti preinačena u "No Contest", ako se i konačno potvrdi njegov pad. Priredba je održana u Las Vegasu, a za testiranje PFL-ovih boraca je bila zadužena vrlo stroga Komisija iz Nevade pa je malo jasnije zašto je toliko boraca palo na testu.

Podsjetimo, kako smo prije samo par dana pisali o doping skandalu finalista PFL-ovog turnira Daniela Pinede. On je također pao na doping testu nakon polufinalnog eventa, no za sada se ne znaju pojedinosti. Pineda tvrdi da u njegovom tijelu nisu pronađene niti zabranjene supstance, niti droge, a javnost još uvijek čeka konačni epilog.

Nakon što je saznao za doping pad, javnosti se preko društvenih mreža obratio i Glaico Franca. Tvrdi da je "100 posto čist" i da će dokazati kako je nevin.

"Ovo me je iznenadilo jer sam 100 posto čist sportaš pa nisam očekivao da ću pasti na doping testu. To se dogodilo 11. listopada, ali sam potpuno miran. Dokazat ću da je metabolit sanozolola (tvar na koju je pao - anabolički steroid op.a) samo posljedica kontaminiranih suplemenata", napisao je Franca te je dodao:

"Znam da su suplementi odgovornost sportaša, ali je dužnost i proizvođača da na etiketi navede sve što oni sadrže. Već imamo ideju koji bi to suplement mogao biti, dokazat ćemo da je bio kontaminiran."

Sva trojica PFL-ovih boraca će imati saslušanje ispred Komisije koje je zakazano za 18. prosinac u Las Vegasu. Prijete im suspenzije i novčane kazne. S obzirom da niti jedan od ovih boraca nije prošao na završnu priredbu u New Yorku 31. prosinca, PFL je zapravo ima mnogo sreće u ovoj nesreći i sramoti za organizaciju.

Linker
19. travanj 2024 21:35