Ostalo

Sudac Miragliotta: Žao mi je što sam Pagea nazvao smećem, no više mu ne namjeravam suditi

Page vs Kiely
 screenshot/Youtube
Jedan od najiskusnijih elitnih MMA sudaca na svijetu, Dan Miragliotta, ispričao se za svoje ponašanje na Bellatorovoj priredbi održanoj u petak u Dublinu. Nakon borbe u kojoj je Michael Page savladao Richarda Kielyja u prvoj rundi, Miragliotta je isprovociran ponašanjem britanskog borca Pagea nazvao smećem.

Michael Page imao je protiv sebe borca koji jednostavno nije MMA borac. Bellator je odlučio iskoristiti medijsko prepucavanje Pagea i irskog kickboksača Richarda Kielyja, uparili su ih na priredbu u Dublin, a rijetko tko je vjerovao kako Kiely ima ikakve šanse. To se vrlo brzo potvrdilo, a Page je bio toliko nadmoćan da je tijekom borbe glumio da je uzdrman, kod gornje pozicije u parteru je odglumio slikanje "selfieja", a konstantno je Kielyju i nešto dobacivao. Sudac Miragliotta na to je reagirao dodjelom negativnog boda Pageu, no ono najvažnije dogodilo se nakon borbe. Kad je Miragliotta već prekinuo borbu, pokušao je Pagea odgurati od uzdrmanog Kielyja. Ovaj to nije dozvoljavao i pokušavao je uputiti još koju uvredu svom protivniku, no čini se da je nešto poručio i sucu. Kasnije se potužio kako ga je Miragliotta nazvao smećem, što je i on sam potvrdio.

"Bio sam bijesan. Imam 56 godina, odrastao sam čovjek i puno sam stariji od njega. Ja pokazujem poštovanje svima. Kad mi netko u lice kaže da odjebem, kao što je on napravio, izgubim kontrolu. Nisam trebao reći ono što sam rekao i znam da sam bio u krivu", ispričao je Miragliotta za MMA Fighting, da bi onda dodao nešto o tome što se zapravo dogodilo:

"Okrenuo sam se, jedan od njegovih trenera stajao je desno od mene, a ja sam rekao 'kakav je ovo komad smeća'. Istog trenutka znao sam da sam u krivu, posebno jer su tamo bili njegovi treneri. Upitali su me što sam rekao, a ja sam se ispričao. Nisam trebao izreći nešto tako."

Sudac Miragliotta dobio je podršku velikog broja fanova. Većina njih smatra kako ponašanje Michaela Pagea ne priliči sportu kojim se bavi, a isti za to najviše krive Bellator koji ovom talentiranom borcu konstantno isporučuje protivnike upitne kvalitete ili manjih fizičkih gabarita. Tako ovaj stvori prostor za svoje performanse u kavezu koje se uistinu rijetko kome sviđaju. Sucu Miragliotti je prekipjelo.

"Više nikad neću suditi neku njegovu borbu jer ga više nikad neću moći pogledati, a da prema njemu ne osjećam animozitet. Ne mogu ostati miran ako mi netko u lice kaže da odjebem. No, to nije dobro niti za mene niti za sport. Sudit će mu netko drugi", otkrio je na kraju ovaj vrhunski MMA sudac.

Linker
27. travanj 2024 02:43