Ostalo

Valerie Loureda: 'Misle da sam Instagram model, ali ja treniram kao životinja!'

Valerie Loureda
 Instagram
Nova borba je pred Bellatorovom ženskom zvijezdom, Valerie Louredom i to već ovog vikenda

Po prvi put nakon lipnja prošle godine, Valerie Loureda će u noći sa subote na nedjelju ući u Bellatorovo borilište. Mlada borilačka zvijezda kroz proteklih je godinu dana gradila svoj brand, prije svega putem Instagrama gdje je došla do velikog broja pratitelja. No, po tom pitanju joj je glavni cilj postati prepoznatljiva u svojoj zajednici. Naime, iako dolazi s Floride i rođena je Amerikanka, Loureda ponosno ističe svoje kubanske korijene. Osm toga, vrlo je bliska s timskim kolegom, također kubanskih korijena, Jorgeom Masvidalom.

"Uvjerena sam da mogu biti novo lice mog grada Miamija. Isto tako, ne znam niti jednu drugu borkinju da je Kubanka tako da sigurno mogu biti iduća. Znam da od javnosti mogu dobiti podršku kakvu je dobio Jorge Masvidal. Imam jednake trenere kao on, treniramo na isti način i zapravo pratim njegove korake u sportu. On me osim toga puno savjetuje. Ovu borbu ću pobijediti za Kubance u Miamiju", rekla je Loureda u razgovoru za Hablemos MMA.

Za vikend će se boriti protiv Tare Graff, borkinje koja je do sada upisala po jednu pobjedu i poraz. Klasični je to način građenja boraca od strane Bellatora i ovo bi trebala biti borba nakon koje će Loureda podići svoj omjer na 3-0. Sve drugo bilo bi veliko iznenađenje, ali i gubitak za Bellator koji je već puno uložio u Valerie, a u budućnosti namjeravaju još više. Ovo je standardna praksa i neiskusnije te manje dokazane protivnice može očekivati i u nekoliko idućih borbi. Ipak, kaže kako svaku borbu shvaća ozbiljno, što je zapravo jedini pravi stav.

"Nisam za ovu borbu znala do prije tri tjedna i nisam imala niti nešto sparing partnerica. No, uvjerena sam da ću dobro odraditi posao jer ovo radim još otkako sam bila dijete. Ovih par tjedana radila sam maksimalno i bit ću potpuno spremna za ostvariti dobar rezultat. Nisam puno sparirala, ali sam radila fizički trening i jako puno na kondiciji. Uzela sam si vremena da bih se koncentirala na odluku što želim u životu. Dok su drugi bili kod kuće i debljali se, ja sam se trudila biti na težini za borbu. Nisam imala puno trening partnerica, ali sam uvjerena u svoje vještine i u sve godine koliko se bavim borilačkim sportom", objasnila je.

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

Celia Cruz

Objavu dijeli Master Valerie Loureda (@valerieloureda)

Smatra kako većina protivnica protiv nje namjerava borbu odvesti na pod, budući da je Valerie dugogodišnja američka taekwondo prvakinja u svim dobnim kategorijama te je bila velika uzdanica za odlazak na Olimpijske igre, prije nego je prihvatila ponudu Bellatora za odlazak u MMA. Čak je nedavno imala žestoku raspravu s UFC borkinjom Macy Chiasson, koja joj je zamjerila na postavljanju golišavih fotografija te snimaka zavodljivog plesa. Ona joj je na to odgovorila kako samo radi ono što voli i kako su to zapravo njeni latino korijeni, koje smo već na početku teksta spomenuli.

"Moja protivnica je vrlo agresivna i poput svih ostalih će me pokušati srušiti na pod. No, ne bi to radili da znaju koliko sam spremna. U American Top Teamu treniram s najboljim borkinjama svijeta. U siječnju i veljači sam odradila cijeli kamp s Joannom Jedrzejczyk. Spremna sam. Ljudi me vide na Instagramu i misle da ja samo postavljam slike. Ne znaju da treniram dva puta dnevno, nekada i tri puta, treniram kao životinja. To je moje tajno oružje. Misle da sam slaba, da sam samo Instagram model. Ne znaju u što se transformiram nakon što uđem u kavez", najavila je i poručila svima da pogledaju borbu i vide što može te što oni mogu u budućnosti očekivati od nje.

Linker
14. travanj 2024 06:57