Ostalo

Velika novost: PFL će sudionike nove sezone tražiti preko jednodnevnih turnira u drugim organizacijama!

Mike Tyson i Ray Cooper III
 screenshot/PFL
Ambiciozna američka borilačka promocija iza koje su prve dvije sezone, Professional Fighters League (PFL), je najavila da će sudionike za treću turnirsku sezonu pronalaziti i kroz druge organizacije i jednodnevne turnire četvorice. Za sada je poznato da će se prvi takav event dogoditi 20. ožujka u Abu Dhabiju, a dobit ćemo jednog od sudionika turnira do 66 kilograma.

Prema pisanju američkih borilačkih medija, PFL će dio sudionika za novu sezonu pronaći i kroz jednodnevne turnire u nekim drugim organizacijama. Te bi turnire trebale organizirati promocije iz Ujedinjenih Arapskih Emirata, Rusije, Njemačke, Brazila i Australije. Prvi event je najavljen za ožujak od strane "UAE Warriors" promocije, a čitava serija se zove PFL International Qualifier Series. U svakom od turnira će sudjelovati četiri borca, a za prolazak su vam potrebne dvije pobjede.

Ovo je zapravo način na koji PFL polako, ali sigurno ulazi na internacionalno tržište.

"Veselimo se raditi s promocijom UAE Warriors na Bliskom Istoku. To je definitivno regija koja ima afinitete prema borilačkom sportu i tamo postoji velik broj sjajnih boraca visokog kalibra", izjavio je direktor PFL-a Peter Murray.

Prošle godine u PFL turniru su sudjelovali hrvatski borci Satoshi Ishii i Ante Delija. Delija se ozlijedio i radi toga nije mogao nastaviti unatoč slavlju u prvom kolu, a Ishii je ispao u "play offu". Prva nagrada iznosi čak 1 milijun dolara po svakoj težinskoj kategoriji i svakom turniru.

Linker
15. travanj 2024 01:54