Ostalo

Veliki udarac za RIZIN: Ostali bez najveće zvijezde i 'main eventa' na novogodišnjem spektaklu

Kyoji Horiguchi
 Ilustracija
Japanski RIZIN je doživio prilično težak udarac uoči njihove velike završne priredbe koja je na rasporedu 31. prosinca u Saitama Super Areni. Njihova najveća zvijezda i aktualni prvak u bantam kategoriji Kyoji Horiguchi je potrgao ligamente koljena i morao je otkazati nastup.

Podsjetimo kako je japanska zvijdzda trebala braniti svoj pojas protiv Kai Asakure u glavnoj borbi čitave priredbe. Sada će čelnici RIZIN-a morati pronaći neko drugo rješenje. Prema poznatom novinari Marcu Raimondiju, koji je prvi izvijestio o zdravstvenim problemima bivšeg UFC borca, Horiguchi je već odradio operativni zahvat.

"Trebao je braniti svoj pojas u bantam kategoriji protiv Kai Asakure. No, Horiguchi je potrgao ligamente koljena, ozlijedio je meniskus i već je operiran, kažu mi moji izvori...", napisao je Raimondi na svom Twitteru.

U ovom trenutku se ne zna kako će RIZIN riješiti ovaj problem, no radi se svakako o velikom udarcu za ovaj popis borbi. Bivši UFC borac i izazivač je poražen od Asakure u posljednjem nastupu brutalnim nokautom. Radilo se o dvoboju koji nije bio za titulu prvaka, pa su se japanski, ali i svjetski fanovi, jako veselili uzvratu. Horiguchija navodno u akciji neće biti i do godine dana, stoga je RIZIN odlučio oduzeti titulu popularnom borcu i uprazniti taj pojas. Japanac nije do meča s Asakurom znao za poraz još od 2015. godine i dvoboja protiv Demetriousa Johnsona kada nije uspio stići do pojasa UFC prvaka u muha diviziji.

Linker
20. travanj 2024 17:42